Startlaphoz Csatlakozz!

Egyre többen élhetnek a lehetőséggel

Átalakultak a negyven éve dolgozó nőkre vonatkozó nyugdíjkedvezmények

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 05. péntek, 09:04

A nők 2011 óta kérhetik, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak. A módosult szabályozás miatt most többen élhetnek a nyugdíjkedvezmény adta lehetőséggel.
Eddig mintegy 3 ezer munkavállaló, és 500 cég érdeklődött a Nők 40 plusz program iránt. Tavaly decemberig csaknem százezer nő vonult nyugdíjba 40 év munkaviszony alapján. Év végéig további 20-30 ezer igénylőre számít a kormány.

Módosul a Nők 40 plusz program, ami azt jelenti, januártól többen vehetik igénybe az öregségi nyugdíj előtti időszakra vonatkozó kedvezményeket – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.
 
  Tavaly novemberben indult el a Nők 40 plusz program. A kormány azoknak az 55 év feletti nőknek segít elhelyezkedni, akiknek megvan a 40 év munkaviszonyuk, illetve már csak egy év hiányzik ehhez. Az érintettek köre pedig most tovább bővült.
Ha valaki 55 éves kora után veszíti el a munkáját, nagyon nehezen talál újat, és mi azt próbáljuk biztosítani, hogy munkával vonuljon nyugdíjba, akinek 30-40 éves munkaviszonya van – mondta a műsorban Kósa István, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője.
 
  Azoknak a nőknek, akik 60 évesek elmúltak és álláskeresők, már nem kell igazolniuk a munkával eltöltött éveiket. Az 55. életévüket betöltött hölgyek pedig már 37 év szolgálati idővel beléphetnek a programba, az érintetteknek legalább egy hónapnyi nyilvántartott álláskeresői státusszal kell rendelkezni.
Kósa István elmondta: eddig mintegy 3 ezer munkavállaló és 500 cég érdeklődött a program iránt.

  A nők 2011 óta kérhetik, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak. A program indulásának évében csaknem 50 ezer, 2013 decemberéig csaknem 200 ezer nő élt ezzel a lehetőséggel. A program azoknak a nőknek kedvez, akik korán kezdtek el dolgozni, és emellett iskolába jártak vagy gyereket neveltek. Év végéig további 20-30 ezer igénylőre számít a kormány.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Átalakultak a negyven éve dolgozó nőkre vonatkozó nyugdíjkedvezmények.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector