Startlaphoz Csatlakozz!

A kormány drasztikusan csökkentette az engedélyezett túlórák számát

Sztrájkolnak a spanyol légiforgalmi irányítók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 08. hétfő, 10:22

Négynapos, részleges sztrájkba kezdtek a légiforgalmi irányítók hétfőn Spanyolországban, az akció az első napon mintegy 1300 járatot érint.

    A spanyol légiforgalmi irányítók szakszervezete (USCA) két hete jelentette be, hogy június 8-án, 10-én, 12-én és 14-én, a délelőtti és délutáni műszakban két-két órára beszüntetik a munkát.

    A spanyol légiközlekedési felügyelet (Enaire) tájékoztatása szerint a mostani négynapos akció a járatok mintegy negyedét, 5300 repülőgépet érinti, a sztrájk első napján délelőtt 600, délután 700 járatot.

    A szakszervezetekkel nem sikerült megállapodni a minimálisan szükséges szolgáltatásokról.

    A légiirányítók azért tiltakoznak, mert a spanyol légiközlekedési felügyelet (Enaire) 61 barcelonai kollégájukat  megbüntette egy 2010 december eleji spontán sztrájk miatt.

    Akkor az irányítók a nap közepén lényegében otthagyták a munkájukat, így tiltakozva amiért a kormány drasztikusan csökkentette az engedélyezett túlórák számát, amellyel mintegy a felére csökkent a jövedelmük. Ugyanakkor a kormány elrendelte azt is, hogy dolgozzák le betegség miatt kivett napjaikat és orvosi vizsgálat alá vessék mindazokat, akik beteget jelentettek.

    Az egynapos tiltakozó akció megbénította a spanyol repülőtereket, a kormánynak szükségállapotot kellett hirdetnie, a katonaság vette át a légtér felügyeletét. 600 ezer utast érintett az a sztrájk.

    A szakszervezet most az ellen tiltakozik, hogy a történtek miatt 5 évvel később kollégáikat felfüggesztéssel és fizetésmegvonással büntetik.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkolnak a spanyol légiforgalmi irányítók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector