Startlaphoz Csatlakozz!

Központi trafikellátó

A dohányosok szakszervezete szerint 1000-1200 ember munkája szűnhet meg

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 19. péntek, 16:10

A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete (DDDSZ) szerint a 400 embert foglalkoztató központi trafikellátó létrehozásával egyidejűleg 1000-1200 ember munkája szűnik meg. A dolgozók aggódnak a jövőjük miatt - írja pénteki közleményében a szakszervezet.

    A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön közleményben ismertette: 2015. november elsejétől a koncesszióra jogosult BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Tabán Trafik Zrt. konzorciuma végzi az egész ország területén a dohánykiskereskedelem-ellátási tevékenységet. A központi trafikellátó minden hazai dohánytermék-nagykereskedővel köteles lesz szerződést kötni. A nemzeti dohányboltok tulajdonosai a cash&carry (fizess, és vidd) raktárakból a havi rendeléstől függetlenül, soron kívül is megvehetik a szükséges dohánytermékeket. A központi dohányellátó az állami bevétel mellett országosan közel 400 új munkahelyet is teremt - jegyezték meg.

    A DDDSZ pénteken közölte: megdöbbenve értesült a változásról, és megjegyezték, hogy a dohányforgalmazók nagykereskedelmi egységeit a törvény értelmében novembertől meg kell szüntetni, amivel több száz ember fog az utcára kerülni.  

    „Számításaink szerint a jelenlegi rendszer 1000-1200 olyan értékesítési és logisztikai területen dolgozó, és annak támogatásában közreműködő munkavállalót foglalkoztat, akiknek a munkája és családjának megélhetése veszélyben van. Ebből az ellátó mindösszesen körülbelül 400 embert fog továbbfoglalkoztatni, és ezzel egyidejűleg minimum 600 embert fog utcára tenni. Így a mérleg sajnos erősen negatív” - mondta a közlemény szerint Csizmadia Lajos, a DDDSZ szóvivője.

    A koncessziós pályáztatásból kimaradt nagyvállalatok - az Imperial Tobacco Magyarország Kft., a JTI Hungary Zrt. és a Philip Morris Magyarország Kft. - szerdán közös közleményben átláthatatlan és diszkriminatív eljárásnak nevezték a trafikellátók kiválasztását, egyben leszögezték, hogy a dohánytermékek nagykereskedelmének államosítása szükségtelen beavatkozás a jelenleg működő piaci környezetbe.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A dohányosok szakszervezete szerint 1000-1200 ember munkája szűnhet meg.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector