Startlaphoz Csatlakozz!

A lakáshelyzet komoly akadálya lehet a gyermekvállalásnak

Novák Katalin: már igényelhető a családi otthonteremtési kedvezmény

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 22. hétfő, 09:47

Július 1-jén lép életbe a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amely azonban már most igényelhető a bankfiókokban. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán beszélt.

    A kormány úgy látja, hogy a lakáshelyzet komoly akadálya lehet a gyermekvállalásnak, ezért döntött úgy, hogy kibővíti a korábbi „szocpol” rendszert - hangsúlyozta Novák Katalin.

    Korábban csak kettő vagy annál több gyereket nevelő családok vehették igénybe a támogatást kizárólag új ingatlan vásárlására, július 1-jétől azonban már használt ingatlant vásárlására is felhasználható az összeg, amelyet gyermektelen párok is kérhetnek, amennyiben négy éven belül egy vagy nyolc éven belül két gyermeket vállalnak - emelte ki a változások közül az államtitkár.

    Hozzátette: az igénybe vehető összeg 500 ezertől 3 millió 250 ezer forintig terjed. Ez vissza nem térítendő támogatás, de vannak határok, hiszen nem luxuslakások vásárlására adják ezt az összeget - mondta.

    Az államtitkár beszélt az Erzsébet-táborokról is, amelyeknek vasárnap volt a megnyitója. Kiemelte: eddig csaknem 500 ezer gyerek nyaralhatott az Erzsébet-programnak köszönhetően a Balatonnál, idén 35 ezer fiatalnak adatik meg ez a lehetőség.

    Novák Katalin kijelentette: nagyon fontos, hogy az Erzsébet-tábor Kárpát-medencei program, amelyben anyaországi és határon túli gyermekek nyaralhatnak együtt.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Novák Katalin: már igényelhető a családi otthonteremtési kedvezmény.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector