Startlaphoz Csatlakozz!

A költések fele vendéglátóhelyen történik

NGM: nincs napirenden a SZÉP-kártya felhasználhatóságának szűkítése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 22. hétfő, 13:43

Nincs ugyan napirenden a Nemzetgazdasági Minisztériumban a SZÉP-kártya felhasználhatóságának szűkítése, de a minisztérium szerint ősszel érdemes lehet egy újabb számvetést készíteni az érintettek bevonásával, tekintettel arra is, hogy a turizmusban érdekelt vállalkozások évek óta csökkentenék a vendéglátás szerepét a kártya felhasználásában.

    Az MTI kérdésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfői közleményében leszögezte, hogy a tárcánál nem készült a SZÉP-kártya elfogadásának megváltoztatásáról, vagy az elfogadóhelyi hálózat bármilyen szűkítéséről szóló előterjesztés.

    A tárca gazdaságfejlesztésért felelős államtitkára, Glattfelder Béla korábban egy szakmai konferencián a SZÉP-kártya rendszerének továbbfejlesztése kapcsán beszélt arról, hogy az elfogadók köréből kikerülhetnek a gyorséttermek, mert az eredeti céloknak megfelelően a szálláshelyeknek és a szabadidős tevékenységeknek kellene nagyobb szerepet szánni.

    Az OTP akkor attól tartott, hogy a vendéglátás célú felhasználhatóság bármilyen szűkítése hátrányosan hat majd a belföldi turizmusra.

    Az NGM hétfői közleményében azt írta, hogy az államtitkár korábban egy hozzá beérkezett szakmai javaslatot ismertetett, „ami nyilvánvalóan nem tekinthető a kormány álláspontjának”, így annak megvalósíthatóságáról sem foglalnak állást.

    Közölték, hogy a SZÉP-kártya és a hozzá kapcsolódó adókedvezmények bevezetésének elsődleges célja a belföldi turizmus élénkítése volt. 2012-től, mióta a kártya három zsebes felosztása kialakult és a vendéglátás zseb létrejött, egyre dominánsabbá vált a költésekben az alacsonyabb kategóriájú vendéglátási szolgáltatások igénybevétele, és a napi munkahelyi étkezés. Jelenleg a SZÉP-kártya költések fele vendéglátóhelyen történik.

    Min írták, a turizmusban érdekelt vállalkozások és szakmai szervezetek évek óta javasolják, hogy valamilyen módon állítsák ismét erőteljesebben a turizmus szolgálatába a kártyát, vagyis csökkentsék a vendéglátás szerepét.

    Az NGM a kezdetektől nyitott a kártyával kapcsolatos szakmai javaslatokra, azokat időről időre áttekintik, és ha indokolt, módosítják, finomítják a rendszert.

    „Jelenleg ez nincs napirenden, de úgy gondoljuk, hogy az ősz folyamán, a turisztikai főszezont követően érdemes egy újabb számvetést készíteni. Ahogy korábban, úgy ezután is be fogjuk vonni az érintett szereplőket -kártyakibocsátókat, ágazati szakmai szervezeteket - ebbe a gondolkodásba” - fogalmaztak.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - NGM: nincs napirenden a SZÉP-kártya felhasználhatóságának szűkítése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector