Startlaphoz Csatlakozz!

600 munkavállaló veszítheti el jelenlegi munkahelyét

Az új munkahelyek igazságos elosztására kéri a dohányellátó nyerteseit a szakszervezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 23. kedd, 07:05

A Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete (DDDSZ) arra kéri a dohánykiskereskedelem-ellátási tevékenységet elnyerő konzorciumot, hogy a központi elosztónál létrejövő munkahelyek betöltésekor minden, jelenleg versenytárs vállalatnál foglalkoztatott munkavállaló is kapjon valós lehetőséget.

    A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) múlt csütörtökön tájékoztatott arról, hogy 2015. november 1-jétől a koncesszióra jogosult BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Tabán Trafik Zrt. konzorciuma végzi az egész ország területén a dohánykiskereskedelem-ellátási tevékenységet. A központi trafikellátó minden hazai dohánytermék-nagykereskedővel köteles lesz szerződést kötni. A központi dohányellátó az állami bevétel mellett országosan csaknem 400 új munkahelyet is teremt - jelezték.

    A DDDSZ a változásra pénteken úgy reagált: attól tartanak, hogy a változás miatt több száz ember fog az utcára kerülni, mivel  a dohányforgalmazók nagykereskedelmi egységeit a törvény értelmében novembertől meg kell szüntetni.

    Az érdekképviselet az MTI-hez hétfőn eljuttatott tájékoztatásában ismét felhívta a figyelmet arra, hogy országos szinten a dohányértékesítésben foglalkoztatott mindegy 1000-1200 embernek csak a harmadára lesz szükség az új rendszer felállásával,  minimum 600 munkavállaló veszítheti el jelenlegi munkahelyét.

    A DDDSZ szerint főként a területi értékesítésben dolgozók érintettek, illetve az ő munkájukat támogató háttérszemélyzet. Csizmadia Lajos, a szakszervezet szóvivője szerint ugyanakkor a sokszor évtizedes tapasztalattal rendelkező munkavállalók biztosan jelentősen hozzá tudnának járulni az új ellátó által felállítandó rendszerhez is.

    A DDDSZ ezért hivatalos levélben fordult a két nyertes ajánlattevőhöz a cégek együttműködését kérve, és személyes érdekegyeztetést javasolt.

    A koncessziós pályáztatásból kimaradt nagyvállalatok - az Imperial Tobacco Magyarország Kft., a JTI Hungary Zrt. és a Philip Morris Magyarország Kft. - múlt szerdán közös közleményben hangsúlyozták, hogy a dohánytermékek nagykereskedelmének államosítása szükségtelen beavatkozás a jelenleg működő piaci környezetbe.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az új munkahelyek igazságos elosztására kéri a dohányellátó nyerteseit a szakszervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector