Startlaphoz Csatlakozz!

A kormány egyeztetés nélkül terjesztette be a módosítást

Nem lesz dolguk a polgármestereknek a közmunkások idénymunkára történő közvetítésével

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 23. kedd, 15:04

A parlament vállalkozásfejlesztési bizottsága egyhangú szavazással kivette a közfoglalkoztatási törvényt módosító javaslatok közül azt, amely a polgármesterek feladatává tette volna a közmunkások idénymunkára történő közvetítését.

    A törvénymódosítás részletes vitájához a megszavazott módosítást Simon Miklós (Fidesz) és Czomba Sándor fideszes képviselő, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára terjesztette be.

    Gúr Nándor (MSZP) bizottsági tag azt kifogásolta a vitában, hogy a kormány egyeztetés nélkül terjesztette be a parlamenthez a vitatott módosítást, amelyet a végső szakaszban az illetékes államtitkárnak kellett kivetetnie a törvényjavaslatból.

    Az eredeti szabály úgy szólt, hogy az egyszerűsített foglalkozással idénymunkára alkalmazni kívánó munkaadó az igényét a polgármesternek jelenti be, aki a járási foglalkoztatási szervnek továbbítja javaslatát arról, hogy mely közfoglalkoztatottakat ajánlja erre a munkára. A foglalkoztatási szerv az idénymunka idejére mentesíti a közfoglalkoztatottat a (köz)munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettség alól.
Amennyiben a kijelölt személy nem fogadta volna el az idénymunkát, akkor erről újra csak a polgármester értesítette volna  a járási foglalkoztatási szervet.

    Ebből a javaslatból mindössze annyi maradt a módosítás után, hogy az idénymunkára embereket igénylő munkaadó a munkaerő igényét a helyi polgármesternél is bejelentheti.

    Egy másik módosítás szerint - amelyet szintén Simon Miklós és Czomba Sándor jegyez - az álláskeresőt nem akkor kell három hónapra kizárni a közmunkából, ha közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonya, hanem akkor, ha a munkaadója azonnali hatállyal mondott fel neki. Ezt a módosítást is egyhangúlag fogadta el a bizottság.

    A vállalkozásfejlesztési bizottság napirendjén szerepelt még a közbeszerzési törvényjavaslat részletes vitájának lefolytatása is. Miután a bizottsághoz nem érkezett módosító indítvány és a bizottság sem kívánt ilyet benyújtani, így a vitára nem került sor.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem lesz dolguk a polgármestereknek a közmunkások idénymunkára történő közvetítésével.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector