Startlaphoz Csatlakozz!

Július 1.

Közszolgálati tisztviselők napja és Semmelweis-nap

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 23. kedd, 10:18

Július 1-jén - immár hagyományosan - mintegy százezer közszolgálati tisztveselő számára munkaszüneti, a szolgáltatásaikat igénybe vevők számára ügyintézésmentes nap lesz. Az egészségügyi dolgozók szintén pihenhetnek.

  Hivatalos ügyintézésre és az orvosi rendelők felkeresésére is alkalmatlan lesz a jövő szerda, akkor - július 1-jén - lesz ugyanis a közszolgálati tisztviselők napja és a Semmelweis-nap.

  Ez a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény értelmében az érintettek számára ugyanolyan munkaszüneti nap, mint a január 1., a március 15., a húsvéthétfő, a május 1., a pünkösdhétfő, az augusztus 20., az október 23., a november 1. vagy éppen december 25-26.
 
  Zárva tartanak ekkor a kormányablakok, a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, az önkormányzatok hivatalai, a polgármesteri hivatalok, az ÁNTSZ-irodák, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatai, de az adóhatóság általános tájékoztató rendszere és az ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszere sem lesz elérhető.
 
  Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, valamint zárva tartanak a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak.
 
  Ugyanis az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 2011. január 1-től hatályba lépett 15/B. §- a alapján július 1-je Semmelweis-nap (Semmelweis Ignác születésének napja), amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap. A 24 órás folyamatos ellátást nem biztosító, egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók - háziorvosi rendelők, szakrendelők, gyógyszertárak - ezért zárva lesznek.
 
   Július 1-jén csak az ügyeletes gyógyszertárakban lehet hozzájutni gyógyszerekhez, ezen kívül csak néhány patika lehet nyitva, melyek vállalják a rendkívüli munkavégzést. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.
 
  A köztisztviselők napját 1997-ben tartották meg először, és 2001-től munkaszüneti nap; az egyes hivatalok maguk dönthettek arról, hogy részleges vagy teljes munkaszünetet, illetve ügyeletet tartanak-e; 2011 óta július elseje a kormánytisztviselők napja is.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közszolgálati tisztviselők napja és Semmelweis-nap.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector