Startlaphoz Csatlakozz!

A szakképzett apparátus érvényesítheti Magyarország érdekeit az Európai Unióban

Danku Csaba: a jó tisztviselő hozzáértő, szakmája iránt elkötelezett és független

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 09. csütörtök, 12:09

Az állam és a közigazgatás szempontjából a tisztviselőnek három elvárásnak kell megfelelnie: legyen hozzáértő, a szakmája iránt elkötelezett és független - mondta Danku Csaba, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) tartott diplomaosztón csütörtökön Budapesten.

    Az NKE nemzetközi és európai tanulmányok karának (NETK) első alkalommal megrendezett diplomaosztóján a helyettes államtitkár kiemelte: az elmúlt évtizedek bizonyították, hogy a világpolitika folyamatosan változik, és jelenleg is olyan emberekre van szükség, akik értik a modern világ történéseit, azokra gyorsan, hatékonyan és szakszerűen reagálnak, és az egyetemen megszerzett ismereteik birtokában olyan döntéseket hoznak, amelyek Magyarország és a nemzet érdekét szolgálják.

    Danku Csaba kifejtette: az állam, a nemzet és a közjó érdekét szolgálja az a hivatás, amelyet a most végzett hallgatók választottak. A szakképzett apparátus érvényesítheti Magyarország érdekeit az Európai Unióban, a nemzetközi szervezetekben és az egész világon, valamint az ország versenyképességén is javíthat - mutatott rá.

    Hozzátette: az állam akkor lehet sikeres hosszú távon, ha átgondolt stratégia és jövőkép áll előtte, és e stratégia része az NKE.

    A helyettes államtitkár arra is kitért, hogy jelentős változások történtek a nemzetközi  környezetben az elmúlt évben, úgy tűnik, vége a viszonylag nyugodt geopolitikai környezetnek. Nem egyszerű helyzetben kell tehát helytállniuk a most végzett hallgatóknak, de megfelelnek majd a kihívásoknak, ahogyan Magyarország is megfelelt a kihívásoknak az elmúlt években - mondta.

    Patyi András, az NKE rektora hangsúlyozta: a világ sosem volt egyszerű, de a mostani, posztmodern világ biztosan nagyon összetett, a megértéséhez állandó figyelem szükséges. A most végzett hallgatók meglátása szerint sokat tettek azért, hogy eligazodjanak a világban, és arra kérte őket, hogy e tudásukat ne csak saját maguk javára használják, hanem arra is, hogy a segítségükkel mások is eligazodjanak a posztmodern világ gyorsan változó viszonyai között.

    Elmondta, az NETK az egyetem legfiatalabb kara, amely szerves belső fejlesztés eredményeként jött létre. Az új kar létrejötte mutatja az NKE fejlődőképességét - értékelte.

    A rektor közölte: a csütörtöki nap főszereplői a most végzett hallgatók, és az oktatói gárda, amely hozzájárult ahhoz, hogy a hallgatók megszerezzék, megszilárdítsák azt a tudást, amely alapján az oklevelüket megkapták. Most e hallgatók és oktatók munkáját, érdemeit, közös küzdelmeit ünnepelik - mutatott rá.

    Tálas Péter, az NETK dékánja arról beszélt, hogy amikor a végzős hallgatók átveszik diplomájukat, az minden egyetem életében a legkiemelkedőbb pont. Ez a hallgatók elismerésének és a szakmájuk, hivatásuk iránti elkötelezettségüknek az ünnepe, egyúttal az egyetem vezetésének is ünnep, hiszen ők készítik fel a komoly tudással rendelkező szakembereket - mondta.

    Emlékeztetett: a mostani diplomaosztó azért is fontos, mert ez az első ilyen esemény, amióta a kar februárban létrejött, a most végzett hallgatók nem itt kezdték meg tanulmányaikat. A végzősök sikere miatt érzett büszkeséget és örömöt ezért a kar nem akarja kisajátítani, hanem megtiszteltetésnek tartja, hogy a közös munka eredményének számító diplomaosztót az alig féléves kar rendezheti - közölte.

    Hozzáfűzte: ez a kar az egyetem integrált működésében a leginkább elkötelezett és érdekelt, ugyanis ahol közös a munka, ott közös a munka öröme és sikere is.

    Idén először rendezett diplomaosztó ünnepséget az NETK. Az eseményen a február elsejétől működő kar mintegy 30 olyan alap- és mesterszakos hallgatója vehette át a végzettségét igazoló oklevelét, aki még az egyetem Nemzetközi Intézetében kezdte meg tanulmányait.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Danku Csaba: a jó tisztviselő hozzáértő, szakmája iránt elkötelezett és független.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector