Startlaphoz Csatlakozz!

2050-re a társadalom nagyobbik része a megapoliszokban élő idősekből áll majd

Rovarevésre kényszerülhetnek a jövő nyugdíjasai

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 15. szerda, 13:13

A jövőkutatók szerint 2050-re a társadalom nagyobbik része a megapoliszokban élő idősekből áll majd. És még magasabb lesz a nyugdíjkorhatár – írja az fn.hir24.hu.

   A mostani pályakezdők generációja várhatóan 2050 körül megy majd nyugdíjba. Az Európai Bizottság felmérése szerint 35 év múlva egy megváltozott világ vár majd rájuk. Bolygónk népessége meghaladhatja a 9 milliárd főt, Európában a lakosság egytizede pedig 80 évnél idősebb korú ember lesz. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár összegyűjtötte, melyek azok a társadalmi változások, amelyek átalakítják mindennapi életünket.
 
  Az Európai Bizottság 25 vezető jövőkutatót kért fel lehetséges trendek kimutatására a következő évtizedekre. A kapott eredmények alapján az látható, hogy 35 év múlva a társadalom tagjait elsősorban városban lakó időskorúak teszik ki, akik rendszeresen fogyasztanak majd rovarokat.
 
Elvárosiasodunk
 
  Ma a Föld népességének 46 százaléka vidéken él. Az előrejelzések szerint 2050-re az emberiség létszáma eléri a 9 milliárd főt, akiknek a 75 százaléka – azaz négyből három ember – a jobb munkahelyek, a fejlettebb oktatási- és egészségügyi rendszer miatt városokba fog költözni. Nem lesz ritka a több száz kilométeren elterülő, akár 100 millió ember számára otthont jelentő mega-poliszok kiépülése sem.
 
Sokáig tanulunk
 
  Már most is jellemző, de 2050-re még inkább kitolódnak a tanulással töltött évek. A posztadoleszcencia jelensége – azaz a fiatal generáció egyre elhúzódóbb „serdülőkora" és későbbi felelősségvállalása – évről évre jelentősebb Európában, így Magyarországon is. Ez azt is jelenti, hogy unokáinknak már teljesen természetessé válhat, hogy akár 30 éves korukig is az iskolapadban ülnek és sokkal később lépnek ki a munkaerőpiacra, ami minden ország ellátási rendszere számára kihívást jelenthet.
 
Boldog 100. születésnapot!
 
  Egyre többen élik majd meg a 100. születésnapjukat. A javuló egészségügyi szolgáltatásoknak köszönhetően a jövőben nem lesz ritka a magas életkor. A kormányoknak újra kell értelmezniük az „időskor" fogalmát, a nyugdíjkorhatár pedig várhatóan még inkább kitolódik.
 
  „Az Európai Unió előrejelzései alapján látható, hogy a társadalom jelentősen át fog alakulni a ma megszokottakhoz képest. Rendkívül fontos változás, amit itthon is láthatunk, hogy egyre inkább emelkedik a születéskor várható élettartam. Ez többek között azt jelenti, hogy növekszik a nyugdíjasként leélt évek száma. Ma Magyarországon átlagosan 10-15 évet töltünk nyugdíjban, vagyis nem mindegy, hogy milyen tartalékokkal rendelkezünk ezekre az évekre. Egyre nagyobb szerepet kap tehát az öngondoskodás, a boldog nyugdíjas évekről unokáinknak, de már nekünk is várhatóan saját magunknak kell gondoskodnunk" – mondta el Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.
 
Forrás: fn.hir24.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Rovarevésre kényszerülhetnek a jövő nyugdíjasai.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector