Startlaphoz Csatlakozz!

Sok fiatal külföldön talál munkát

Szociálpolitikai együttműködésről és az ifjúsági munkanélküliségről egyeztettek az unió illetékes miniszterei

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 17. péntek, 08:00

Az alapvetően tagállami hatáskörbe tartozó szociálpolitikai koordinációról és az ifjúsági munkanélküliség terén tett és teendő intézkedésekről tanácskoztak csütörtökön, informális tanácskozásukon az Európai Unió illetékes tárcavezetői Luxembourgban.

    Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek a tanácskozást követően telefonon elmondta, hogy a miniszteri tanács soros luxemburgi elnöksége által készített, az EU és az eurózóna szociális rendszerének megerősítéséről szóló vitaindító dokumentumot vitatták meg. Az államtitkár ezzel összefüggésben kijelentette: a magyar érdek az, hogy továbbra is tiszteletben tartsák a nemzeti hatásköröket, hogy ne jöjjenek létre új struktúrák, intézményi formák, párhuzamos intézmények.

    Czibere elmondta, hogy az eurózóna tagjai között sincs egyetértés, és az Európai Bizottság sem támogatja, hogy az eurózónában legyen egy külön szociális és foglalkoztatási bizottság vagy tanács.

    „Általánosnak mondható az a megfogalmazódott álláspont, hogy az eddig kialakított egyeztetési struktúrákat kellene finomhangolni, továbbfejleszteni, mert ez a jövő útja” - húzta alá Czibere Károly. Az államtitkár kiemelte, hogy fontos, hogy ne szülessenek olyan döntések, amelyekből az euróövezeten egyelőre kívül lévő országoknak is kötelezettségeik keletkeznének, tartsák tiszteletben, hogy a szociálpolitika tagállami hatáskör.

    Hangsúlyozta ugyanakkor a szociális ügyekért felelős politikus, hogy Magyarország érdekelt abban, hogy erősödjön az úgynevezett nyitott koordináció, amelynek révén a tagállamok figyelemmel kísérhetik, hogy hol milyen gyakorlat vált be.

    Az ifjúsági munkanélküliség és az uniós ifjúsági garanciaprogram kérdésében arról osztották meg egymással tapasztalataikat az uniós tárcavezetők, hogy hogyan lehet elérni ezekkel a programokkal a fiatalokat, illetve ösztönözni a munkáltatókat.

    Czibere Károly tudatta, hogy a 25 év alatti fiatalok foglalkoztatása Magyarországon a 2011-es 18 százalékról 23,5 százalékra emelkedett, a fiatalkori munkanélküliség pedig a 2012-es 28 százalékos szintről ezzel párhuzamosan 20 százalékra, az uniós átlag alá csökkent. Az államtitkár elmondta, hogy ebben a külföldön dolgozó fiataloknak és a kormány által indított munkahelyvédelmi akciótervnek is szerepe volt.

    A szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár beszámolt arról is, hogy idén Magyarországon mentorhálózattal bővül az ifjúsági garanciaprogram, amely személyre szabott szolgáltatást nyújthat a fiataloknak.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szociálpolitikai együttműködésről és az ifjúsági munkanélküliségről egyeztettek az unió illetékes miniszterei.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector