Startlaphoz Csatlakozz!

Panaszmintával segít az életpályamodellel elégedetlen tűzoltóknak a szakszervezet

A beígért béremelést kérik számon a rendőrök és a tűzoltók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 19. vasárnap, 08:20

Panaszmintával segít az életpályamodellel elégedetlen tűzoltóknak az egyik szakszervezet. Az érdekképviselet szerint a 30 százalékos béremelést nem kapták meg azok, akiknek megígérték, megkapták viszont olyanok, akiknek nem ígérték meg. A rendőrök a bérezésben jelentkező különbségekre panaszkodnak – írja a Magyar Nemzet.

  „Mindazt, ha megnézzük, hogy a szakszervezetek milyen javaslatot tettek az állomány, tagságunknak az életpályamodell-kialakításukhoz, egy szakszervezet kivételével nullának tudom értékelni.” Még 2011-ben értékelte így Pintér Sándor belügyminiszter a rendvédelmi érdekképviseletek teljesítményét. Négy év elteltével a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete mondja ugyanezt a kormány teljesítményéről. Az érdekképviselet elnöke szerint az egyszerű tűzoltók nagyot csalódnak majd, amikor megkapják a júliusi fizetésüket, illetményük az ígért 30 helyett alig több mint 10 százalékkal emelkedik.
– Nagyon sok tűzoltó azért maradt a pályán, mert bízott ebben az új életpályamodellben, és bízott abban a nagy béremelésben, amit kapni fog 2008 után, hát nyilván itt egy nem is kicsi, hanem talán egy nagyobb keserűség vett erőt rajtuk.
– Lehet-e emiatt pályaelhagyás tömegesen?
– Hogyne, hát pontosan erre mutatok rá, hogy nagyon sok tűzoltó ettől tette függővé, hogy bennmarad a rendszerben, hogy hivatásos szolgálatot lát el. Most ne legyünk álszentek, mondom még egyszer nyomatékosan, 115 ezer forint, 120 ezer forint, most nem akarok nagy áruházláncokat fölsorolni, hogy aki polcot pakol, pakolja föl az árut a polcra, hát ő is meg kapja ezt a pénzt, és nem kell neki az életét kockáztatva bemenni az égő házba – mondta Antalfi Zsolt, a Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke.
 
  A rendőrök nem bocsátották meg a kormánynak a korkedvezményes nyugdíj eltörlését. De kifogásolják a bérezésben jelentkező különbségeket is.
– Egy középfokú végzettséggel rendelkező kollégánk, aki tiszthelyettesként dolgozik a szervezetben, ő teljesen eltérő bérezést kap abban az esetben, hogyha egy rendőrkapitányságon teljesít szolgálatot, a budapesti főkapitányságon, a készenléti rendőrségen vagy akár a TEK szervezetében. Ugyanolyan szolgálati évvel, ugyanolyan beosztásban óriási eltéréseket tapasztaltunk.
– Mekkora eltéréseket?
– Hát, kapitánysági szinten 70-80 százalék pótlékot kap egy tiszthelyettes, míg a Terrorelhárító Központban például 600 százalékos is lehet ez – mondta Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára.
A rendvédelmi dolgozók életpályamodelljét július 1-el vezették be.

Forrás: mno.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A beígért béremelést kérik számon a rendőrök és a tűzoltók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector