Startlaphoz Csatlakozz!

Az egészségügy a legrosszabbul fizető terület

44 ezerre az országos átlagtól Baranyában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 19. vasárnap, 16:32

Tovább nőtt a megyében bérből, fizetésből élők leszakadása az idei esztendőben. Az első negyedéves fizetési adatok tanúsága szerint az egészségügy a legrosszabbul fizető terület, a legjobban a pénzügyi szolgáltató szektorban kerestek – írja a bama.hu.
 
  A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint az első negyedévben Baranyában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók havonta bruttó 195 ezer forintot kerestek. Ezt figyelembe véve a családi adókedvezmény nélkül – ami viszont komolyan javíthat a béren – számított nettó kereset 128 ezer forintot tett ki. A megyei keresetek országostól való lemaradása továbbra is jelentős, az itt élők az év első három hónapjában az országos átlagnál 44 ezer, a legmagasabb fővárosinál pedig 111 ezer forinttal kevesebbet vihettek haza havonta személyenként.
 


  A listát böngészve a keresetek egy év alatt az országosnál kisebb mértékben, mindössze 1,8 százalékkal emelkedtek, ezen belül a szellemi foglalkozásúaké 1,3, a fizikaiaké 2,3 százalékkal haladta meg az előző évit. A fizikai munkát végzők keresete ugyanakkor csaknem felével, 44 százalékkal maradt el a szellemi foglalkozásúakétól.
 
  Évek óta erősödő új kategóriaként jelentkeznek Baranyában is a kereseten felüli, egyéb munkajövedelmek. Ezek az összes jövedelemnek átlagosan 3,5 százalékát adták Baranyában. A juttatás átlagos összege megyénkben meghaladta a havi 7 ezer forintot.
 
  A jövedelmi adatokhoz kapcsolódóan fontos információ, hogy Baranyában a megyei székhelyű, legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél 2015 I. negyedévében átlagosan 81 ezren dolgoztak, 1 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. A változás elsősorban a szellemi foglalkozásúak, illetve a versenyszférában dolgozók körét érintette, míg a fizikai foglalkozásúak és a költségvetés területén dolgozók létszáma nem változott.

Forrás: bama.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 44 ezerre az országos átlagtól Baranyában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector