Startlaphoz Csatlakozz!

A tagszervezet hónapok óta nem fizet tagdíjat

Kizárta a Szolidaritást a VDSzSz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 20. hétfő, 18:26

Kizárta a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) Szövetség a VDSzSz Szolidaritást, mert a tagszervezet hónapok óta nem fizet tagdíjat - közölte a szövetség.

    A VDSzSZ Szövetség közleménye szerint a szövetségi tanács megállapította, hogy a VDSzSz Szolidaritás tagszervezet tagdíjfizetési kötelezettségének hónapok óta nem tett eleget, tagdíjelmaradása meghaladja a 33 millió forintot.

    A tagszervezetet a VDSzSz Szövetség felügyelő bizottsága, továbbá a szövetség elnöke a tagdíjelmaradás megfizetésére szólította fel június 19-én, amelyre a tagszervezet jelenlegi elnöke egy videoüzenetben úgy reagált, hogy sem most, sem a jövőben nem hajlandó azt megfizetni - áll a tájékoztatásban.

    A szövetségi tanács ezért úgy határozott, hogy kizárja és törli tagjai sorából a VDSzSz Szolidaritást - közölték.

    A VDSzSz Szolidaritás ezzel egyedül maradt az érdekvédelem világában, mert a szövetség döntését követően automatikusan megszűnt tagsága a Vasutas Szakszervezetek Szövetségében, az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetségében (ETF), és a Nemzetközi Szállítmányozási Szövetségben (ITF), ahogy a LIGA Szakszervezetekben, valamint az Európai-, és a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetségben is - hangsúlyozta a VDSzSZ Szövetség.

    Közölték azt is, hogy a szövetségi tanács hétfői ülésén teljes támogatásáról biztosította azt a népszavazási kezdeményezést, amely a férfiakra is kiterjesztené a 40 év szolgálati jogviszony után igénybe vehető nyugdíj lehetőségét.

    A szövetség szerint a vasutasok számára kiemelten fontos ez a lehetőség, mert a munkakörülmények fizikailag és pszicho-szociálisan is igen megterhelőek; váltott műszakban, nehéz fizikai munkát végezve, sokszor az időjárási körülményeknek kitéve dolgoznak több évtizeden át.

    A korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjak megszüntetésével gyakorlatilag nem maradt más lehetőség a nehéz munkába belerokkant vasutasok számára, mint a közmunka vagy a segély - fogalmaznak a közleményben, hozzátéve, hogy a 40 év szolgálati jogviszony után igénybe vehető nyugdíj lehetőségével viszont sokan, akik már a szakmájuk megszerzése után munkába álltak, akár 56-60 évesen nyugdíjba mehetnének.

    A VDSzSz Szövetség ezért arra hívja fel a vasutasokat, támogassák aláírásukkal a népszavazási kezdeményezést, hogy 2017-től minden 40 évet ledolgozott férfi is nyugdíjba mehessen - közölték.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kizárta a Szolidaritást a VDSzSz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector