Startlaphoz Csatlakozz!

ILO:

Az állástalan fiatalok végleg kiszorulhatnak a munkaerőpiacról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 12. csütörtök, 13:54

A fiatalkori munkanélküliséget csupán három fejlett ipari országban sikerült visszaszorítani. A munkanélküliek száma várhatóan az idén és jövőre is tovább növekszik, így megközelíti majd a 210 milliót – véli a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) a profrssion.hu oldalán olvasható cikkben.

    A világgazdaság állapota valószínűleg az idén sem javul, a fellendülés csak jövőre indul be, ezért a gazdasági helyzet alakulását ütemkéséssel követő munkanélküliség 2012-ben és 2013-ban is nőni fog – mondta Guy Ryder, az ILO vezérigazgató-helyettese. Az idén a jelenlegi 200 millióról 204 millióra, jövőre pedig 209 millióra emelkedik a munkanélküliek száma - közölte a Die Welt című német lappal.
 
    Jelenleg világszerte 27 millióval több munkanélkülit tartanak számon, mint a válság előtt, mindazokkal együtt pedig, akiknek nincs állásuk, de nem tűnnek fel a statisztikákban, 56 milliós a növekedés a 2008-ban elmélyült válságot megelőző időszakhoz képest.
 
    A fiatal nemzedék helyzete különösen nehéz, a 25 éven aluliak körében a globális munkanélküliségi ráta jelenleg 12,7 százalék, és egyre csak emelkedik. Dél-Európában drámai folyamatok zajlanak, Görögországban és Spanyolországban például már minden második fiatal állástalan. A fiatalkori munkanélküliség „időzített bomba hatalmas pusztító erővel”, a jelenség súlyos társadalmi feszültségek forrása lehet – mondta Guy Ryder.
„Egy egész generációt elveszíthetünk”, hiszen végérvényesen kieshet a munkaerőpiacról, aki tanulmányai lezárását követően több mint három éven keresztül nem jut munkához. A korábbi válságok tapasztalata azt mutatja, hogy az ilyen fiatalok közül sokan „a társadalom peremére szorulnak, és egész életükben munkanélküliek lesznek”, a politikának ezért minden erővel a munkahelyteremtésre kell törekednie – hívta fel a figyelmet Ryder.
 
    Az ILO egy korábbi – a januárban tartott davosi világgazdasági fórumra készített – elemzése szerint a 15 és 24 év közötti korosztályban a regisztrált munkanélküliek száma az idén várhatóan átlagosan 74,8 millió lesz, ez 4 milliós növekedés 2007-hez, a válság előtti utolsó teljes évhez viszonyítva. A fiatalkori munkanélküliséget csupán három fejlett ipari országban – Ausztriában, Németországban és Svájcban – sikerült visszaszorítani a 2007-es szint alá – mutatták ki az ENSZ szakosított szervezeteként működő ILO kutatói.
 
 
Forrás: profession.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az állástalan fiatalok végleg kiszorulhatnak a munkaerőpiacról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector