Startlaphoz Csatlakozz!

Az ellátás jelentős problémát jelent majd

Csődhullám fenyeget a betegszállításban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 12. csütörtök, 09:38

Pest és Nógrád megyében is betegszállító cégek szűnhetnek meg a kiegészítő üzemanyagár-kompenzáció hiányában.

    Nemcsak Csongrád, hanem Pest és Nógrád megyében is megszűnhet egy-egy betegszállító cég a kiegészítő üzemanyagár-kompenzáció híján - az InfoRádió információi szerint. Szegeden a négy cégből mostanra három, nyárra kettő marad csak, így az ellátás jelentős problémát jelent majd. A helyzetet az Országos Tisztifőorvosi Hivatal is vizsgálja. A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete elnöke úgy nyilatkozott: a benzinár és egyéb költségek emelkedése miatt több száz millió forintra lenne szükségük a betegszállítóknak.

   A szegedi helyzetet már fél éve jelezték a tárcának. A gázolaj drágulása és egyéb költségek növekedése miatt felborult a betegszállítás finanszírozása, aminek következtében tönkremennek a kis szervezetek - mondta a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének elnöke annak kapcsán, hogy Szegeden a nyárra négyből csak két betegszállító marad.

    Bíró Ferenc hozzátette: ha a minisztérium és az OEP nem avatkozik be, akkor csődhullám várható. Nemcsak Csongrádban, hanem például Pest és Nógrád megyében is vannak olyan kisebb cégek, amelyek nagyon rossz helyzetben vannak.

    A kis cégeket vagy felvásárolják, vagy a nagyobbak átveszik a kapacitásokat, de a költségek növekedése miatt „vakmerő” az, aki ezt megteszi - fogalmazott az elnök, aki szerint évi 600 és 800 millió forint között van az az összeg, amire a gázolaj drágulása miatt szükségük lenne a betegszállítóknak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csődhullám fenyeget a betegszállításban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector