Startlaphoz Csatlakozz!

„A jó közérzet a hatékony munkavégzés miatt is fontos érték”

Egészségmegőrző program több mint ezer dolgozónak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 10. kedd, 11:35

Hároméves egészségmegőrző programot indított több mint 1000 munkatársa számára a Kisalföld egyik legnagyobb munkaadója, a VELUX Magyarország Kft - adta hírül a hrportal.hu.

   Három éves, komplex egészségmegőrző programot indított munkatársai számára a VELUX Magyarország Kft. A tetőtéri ablakok gyártásáról ismert cég a kisalföldi régió egyik legnagyobb munkaadója. A 12 millió forint költségvetésű program célja a több mint 1000 munkatárs testi és lelki egészségének megőrzése, javítása, az egészségtudatos szemléletformálás, valamint mintaértékű, stresszmentes munkakörnyezet biztosítása.

    A VELUX Magyarország Kft. fertődi és fertőszentmiklósi gyáregységében az egészséges, fenntarthatóan működő munkakörnyezetnek és a kiegyensúlyozott életmód támogatásának eddig is jelentős szerepe volt. A most induló komplex, Egészségedre! 2012-2014 elnevezésű programmal a vállalat hosszú távon szeretné ösztönözni és segíteni a dolgozókat az egészséges életmód megvalósításában. A szemléletformálás mellett az egészséges munkakörnyezet biztosítása is kiemelt szerepet kap, valamint átfogó rizikófaktor térkép készül a vállalat összes dolgozóját tekintve.

    A hároméves program tematikus évekre oszlik szét: 2012 a dohányzásról való leszokás, 2013 az egészséges táplálkozás, 2014 pedig a stresszkezelés éve lesz. Tartalmaz majd tudományos, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadásokat, állandó- és alkalmi sportprogramokat és egyéb rendezvényeket. Az előadások olyan fontos egészségügyi témákról szólnak majd, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések; hallás, látás, gerinc- és ízületi megbetegedések; addiktológia; táplálkozási tanácsadás. Az állandó programok sportolási lehetőségeket tartalmaznak: a tenisz, a futball, és a futás mellett -– sportközpontokkal történő együttműködés során lehetőség nyílik egyéb sportágak űzésére is.

     Az alkalmi programok főként időszakos sportolási lehetőségeget rejtenek magukban, többek között gyalog-és kerékpártúrákat, síelést, futball bajnokságot és horgászversenyt. Ezen kívül egészségnapokkal, szűrővizsgálatokkal és előadásokkal is színesedik a program.

     Az Egészségedre! 2012-2014 program fontos eleme a megfelelő, egészséges munkakörnyezet biztosítása. A korszerű gyártási technológia a munkatársak folyamatos, magas színvonalú munkájával lehet teljes. A munkakörnyezet nagy hatással van a teljesítményre és jó közérzetre, ami a hatékony és biztonságos munkavégzés elengedhetetlen eleme. A VELUX Magyarország Kft. célja, hogy megfelelő körülményeket biztosítson dolgozói számára, ennek érdekében többek között kiemelkedő szerepet kap majd a munkahelyi ergonómia figyelembe vétele, valamint a levegő/fény/hőmérséklet megfelelő biztosítása.

     Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: „A VELUX Magyarország Kft. fennállásának eddigi 25 éve során meghatározó volt a kollégák megbecsülése és a folyamatos fejlődésüket célzó kezdeményezések segítése. A jó közérzet és a tartós egészség mind a magánélet, mind a hatékony munkavégzés kapcsán fontos érték. A kiegyensúlyozott, minőségi életvitel közös érdeke a kollégáknak és a vállalatnak. Hiszünk benne, hogy tartósan kiváló minőségű termékeket nagy biztonsággal csak testileg-lelkileg egészséges emberek tudnak előállítani, ezért fektetünk nagy hangsúlyt a megfelelő munkakörülmények biztosítására.

     Vincze Zoltán továbbá elmondta: „Az Egészségedre! 2012-2014 program teljes költségvetése körülbelül 12 millió forint, amely a program időintervallumát tekintve évi 4 millió forintot jelent. Ez az összeg a szemléletformáló és szűrőprogramok, sportesemények mellett megában foglalja a munkakörnyezet folyamatos megújítását is, hogy a kollégák még biztonságosabb és még kellemesebb környezetben dolgozhassanak.

Forrás: HRportal

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egészségmegőrző program több mint ezer dolgozónak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector