Startlaphoz Csatlakozz!

A tervezettnél kevesebb banki alkalmazottat bocsátottak el

Állásokat menthetett a végtörlesztés?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 30. péntek, 12:54

Az eredetileg bejelentetteknél visszafogottabbak voltak a közelmúltban a banki leépítések − tűnik ki a pénzintézetek lapunkhoz eljuttatott adataiból. Az Ersténél például, amely tavaly év végén 400-450 fős leépítési tervet tárt a nyilvánosság elé, az idei első negyedév végén „csak” 307 alkalmazottal kevesebben dolgoztak.

    A szektor foglalkoztatotti létszáma így is jelentősen apad, még akkor is, ha néhány hitelintézet − jellemzően azok, amelyek a tavalyi évet a többiekhez képest szép profittal zárták − lényegében szinten tartotta létszámát vagy bővülni is tudott, mint például az OTP.
 
    A leépítési indokok között nem nehéz a pénzintézeteknek a nehéz külső körülményekre hivatkozni, sőt alapesetben a fiókracionalizálások is elfogadhatóak, tekintve, hogy a normál banki üzletmenet kiszolgálása ma kevesebbet igényel. Nagy kérdés viszont, hogy a leépítések visszafogottságában milyen szerepet játszott az, hogy a banki hálózatok az elmúlt hónapokban teljes kapacitással voltak kénytelenek pörögni a végtörlesztések miatt, míg a következő hónapokban az árfolyamgát II. szerződésmódosítások lesznek napirenden. Ezek a folyamatok − ha átmenetileg is − állásokat menthetnek a szakértők szerint.
 
    A varázsszó a hatékonyságnövelés. A Budapest Banknál például azt közölték, hogy a növekedési lehetőségekre összpontosító tervek miatt a belső struktúrában lehetnek mozgások a komolyabb hasznot hozó területek (például fiókhálózati értékesítés) javára, illetve azon területek irányába, ahol a szabályozói környezet többletlétszámot követel. A CIB tovább akarja optimalizálni rendszerét a közvetlen ügyfélkapcsolattal bírók javára a háttérmunkával szemben, míg az UniCreditnél a szervezetoptimalizálás mellett a termék- és szolgáltatás-innovációkra helyezik a hangsúlyt.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Állásokat menthetett a végtörlesztés?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector