Startlaphoz Csatlakozz!

Az ügyfelek tizede döntött a visszalépés mellett

Hűségesek a magánnyugdíjpénztár-tagok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 30. péntek, 09:21

A magánnyugdíjpénztárból távozók aránya pénztáranként eltérő, 4−10 százalék között mozog. Az év elején még 100 ezer tagot számláló ágazat eredményeit összesítve az ügyfelek tizede döntött a visszalépés mellett. A korábban tömeges elvándorlást jóslók tévedtek.

    A visszalépőknek ígért, hétfői parlamenti döntés alapján járó adómentesség sem dobta meg a „megtérők” számát még az utolsó pillanatokban sem. Szakértők szerint ugyanis a jelenlegi pénztártagok tudatosan döntöttek, hiszen a további szolgálati idő gyűjtése már lehetséges, így a társadalombiztosításból való kiszerződés fenyegetettsége megszűnt.
 
    Ezt támasztja alá az is, hogy a Pannónia Nyugdíjpénztárnál például nemcsak hogy az ügyfelek sokasága nem távozott, de a becsődölt pénztáraktól érkező ügyfelekről is beszámoltak. A tagdíj havi 3000 forint lesz, és havi 1700 forint adományt javasolnak tagjaiknak. Az ING 0 forintos minimum tagdíjról döntött, amivel azt akarja jelezni, hogy felkészült a maradni szándékozó tagokra. Számításaik szerint jövőre évi 4000 forint adományra lesz szükség. Az OTP a januártól fizetendő egységes tagdíjat viszont június elsejétől megötszörözte. Az egyéni számlán jóvá nem írt adomány, amely kizárólag a pénztár működését finanszírozhatja, viszont opcionális.
 
  Az MKB magán-nyugdíjpénztára szerint a fennmaradáshoz arra a lehetőségre lenne szükség, hogy a maradók egyenlegüket átvihessék az önkéntes nyugdíjpénztárba. Ezen egyenleg felvételére a magán-nyugdíjpénztári szabályok vonatkoznának, az önkéntes nyugdíjpénztár feltételeivel befizetett pénzekre pedig az önkéntes nyugdíjpénztár jelenlegi felvételi szabályai lennének érvényesek. Bár a pénztár kétéves működéshez szükséges tartalékkal rendelkezik, abban bíznak, hogy a májusi közgyűlésen támogatják majd azt, hogy hosszú távon a tagság „tevőlegesen is hozzájárul” a működési költségek finanszírozásához.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hűségesek a magánnyugdíjpénztár-tagok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector