Startlaphoz Csatlakozz!

Szlovákia

Egyre többen fogadják el az idősek hátrányos megkülönböztetését

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 30. péntek, 11:12

Elöregedik a szlovákiai társadalom, mégis egyre nő az idősebbekkel szembeni diszkrimináció elfogadottsága - többek közt ez derült ki a Közéleti Kérdések Intézete (IVO) az idősebb korosztályok emberi jogainak helyzetéről szóló tanulmányából.

    Folyamatos a szlovákiai társadalom elöregedése, tíz év alatt közel három évvel nőt az összlakosságra átszámított átlagéletkor, amely már csaknem eléri a 40 évet. Az IVO számára készített felmérés szerint a szlovákiai lakosság háromnegyedének meggyőződése, hogy az idősebb generációhoz tartozók hátrányos helyzetben vannak a fiatalokkal szemben. Ennek a két ténynek ellenére - a tanulmány szerint - nőtt a tolerancia a szlovák társadalomban az idősek kor alapján történő hátrányos megkülönböztetése iránt.

    Az idősebbek diszkriminációja leggyakrabban a munkahelyeken fordul elő.

    ”Elterjedt az megalapozatlan elképzelés, hogy az idősebbek konkurenciát jelentenek a fiatalabbaknak a munkapiacon” - jegyezte meg a jelenség kapcsán az IVO elemzője, Zora Bútorová. Hozzátette: a 45-64 évesek korosztályában a munkahelyi diszkrimináció leggyakoribb megnyilvánulási formái között a vezetők igazságtalan hozzáállását, a munkatársak általi nevetségessé tételt, valamint a munkaviszonyba való felvétel és az elbocsájtás során megnyilvánuló igazságtalanságokat említik az érintettek.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyre többen fogadják el az idősek hátrányos megkülönböztetését.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector