Startlaphoz Csatlakozz!

Lopás és közúti közlekedés veszélyeztetés gyanúja

Feljelentést tett a SZAKSZ a forgalomból kivont autóbusz ügyében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 26. hétfő, 18:02

Feljelentést tett hétfőn a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) a múlt héten, Tamásiban a gumiabroncsok állapota miatt a forgalomból kivont autóbusz ügyében.

    Dávid György, a SZAKSZ Tolna megyei elnöke az MTI-nek elmondta: a tamási rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

    A feljelentés tényét megerősítette Bognár Szilveszter, a tamási rendőrkapitányság vezetője, aki elmondta: lopás és közúti közlekedés veszélyeztetés gyanújával nyomozást rendeltek el.

    Tamási járőrök március 22-én reggel ellenőrizték a Tribune Ventures Hungary Zrt. (korábbi nevén Orangeways Zrt.) által üzemeltetett autóbuszt, amely menetrend szerint Szekszárdra indult volna. A rendőrök azért vonták be a jármű forgalmi engedélyét, mert az első tengelyen lévő egyik gumiabroncs külső élén a futófelület bordamélysége nem érte el az egy millimétert, és láthatóak voltak a drótszálak. A hatóság a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt indított szabálysértési eljárást.

    A Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként Tamási térségében helyközi közlekedést bonyolító Tribune Ventures szóvivője az eset kapcsán azt közölte az MTI-vel, hogy a volántársaság és a Tribune teljes körű belső vizsgálatot rendelt el, mert a kitiltott jármű mindössze ötezer kilométert futott a rajta lévő gumikkal, ami felveti a sofőr felelősségét.

    Dávid György elmondta: a járművön január 6-án cserélték a gumiabroncsot, az azóta megtett ötezer kilométer után képtelenség, hogy egy gumiról a futófelület teljesen lekopjon.

    „Mindannyiunknak az az érdeke, hogy felelősségre vonják azt, aki a gumiabroncsokat eltulajdonította" - tette hozzá.

    A szakszervezeti vezető megjegyezte: nem ez volt az első eset, hogy műszaki okból a rendőrség a Tribune Ventures Hungary Zrt. által üzemeltetett autóbuszt kivont a forgalomból, 2011. decemberben Tamásiban szintén a gumik nem megfelelő állapota miatt vonták be egy autóbusz forgalmi engedélyét.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Feljelentést tett a SZAKSZ a forgalomból kivont autóbusz ügyében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector