Startlaphoz Csatlakozz!

Az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség folytatja

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 01. hétfő, 09:02
Ezúton is szeretnénk megköszönni Mindenkinek, aki jelenlétével támogatta május 12-én a biztonságos betegellátásért folyó küzdelmünket.

A május 12-i demonstrációnk után is folytatjuk munkánkat!
A Magyar Országgyűlés elé beterjesztett 2016-os költségvetési tervben, az egészségügyre szánt források tükrében nem látunk reményt a biztonságos betegellátás körülményeinek megteremtésére.
 
Bár Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a demonstrációnk végén azt mondta, hogy „Önöknek mindenben igazuk van!”, a kormány többi tagja feltehetően nem osztja nézeteit!
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pár napja kijelentette, a magyar egészségügy legnagyobb problémája, hogy a kórházigazgatók fedezet nélküli számlákat írnak alá, és ezzel költségvetési csalás határát súrolják ezzel a tettükkel.
Véleményünk szerint nemcsak a kórházigazgatók, hanem a döntéshozók felelősségét is fel kell vetni, abban a tekintetben, hogy akkor, amikor a nemzetgazdaság teljesítménye megengedné, nem fordít megfelelő forrást a biztonságos betegellátás helyreállítására.
 
Ezért az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség magára nézve kötelezőnek érzi, hogy további figyelemfelkeltő akciókat szervezzen, hogy belátásra bírja a döntéshozókat.
 
Akciószövetségünk június 23-án a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt, a József Nádor téren egy sátorban szegénykórházat állít fel! Berendezése tükrözni fogja a magyar egészségügy jelenlegi és a szükséges beavatkozás nélküli jövőbeli állapotát.
A kórházsátorban egy hétig, július elsejéig, 24 órás „ügyeletet” fogunk tartani, ahol szívesen látjuk a kormány tagjait, hogy lássák, milyen körülmények között kell dolgoznunk nap, mint nap!
 
Július elsején, Semmelweis Napon – az egészségügy ünnepén – újabb demonstrációt szervezünk!
Minden szervezetet megkeresünk és ezúton is felkérünk, hogy csatlakozzon a következő demonstrációnkhoz, amely hasonlóan az előzőhöz, nem valaki vagy valami ellen, hanem egy élhető és fenntartható egészségügyért fog zajlani.
 
Demonstrációnkon az ágazat összes dolgozójának jogos követeléseinek hangot fogunk adni!
Ezért kérjük az egészségügyben dolgozó kollégáinkat, hogy július elsején csatlakozzanak hozzánk! Várjuk a gazdasági- és műszaki területen dolgozó kollégáinkat is, hiszen hét éve nem kaptak béremelést, értük is szót emelünk!
Várjuk Kollégáinkat a szociális területekről és az oktatásügyből és várjuk azokat a civileket is a megmozdulásra, akik felismerték, hogy ez nemcsak egy bérharc, hanem a biztonságos betegellátásért folyó küzdelem.
 
Találkozzunk 2015. július elsején 14 órakor Budapesten, a József Nádor téren!
 
 
Az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség tagjai:
 

 
Autonóm Területi Szakszervezet
Egészségügyi Dolgozók Szakszervezeteinek Önálló Területi Szövetsége
FAKOOSZ-Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége
Független Egészségügyi Szakszervezet
Magyar Orvosok Szövetsége
Magyar Rezidens Szövetség
Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség folytatja.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector