Startlaphoz Csatlakozz!

Széleskörű összefogás a volt MALÉV dolgozókért

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. máj. 25. péntek, 22:59
Közel félszáz coach fogott össze a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) és a MALÉV F.A. közös projektjében, amelynek keretében a volt MALÉV dolgozók ingyenes, pro-bono outplacement coaching támogatást kapnak munkahelyük elvesztésének feldolgozásához, hogy jobb esélyekkel foghassanak neki a karrierváltásnak.

    Az ICF Magyar Tagozata társadalmi felelősségvállalási programjának egyik legfontosabb célja, hogy a társadalom felé a tagjaink számára fontos értékeket (összefogás, együttműködés, empátia, tisztelet, felelősségvállalás) közvetítsük, társadalmilag fontos szerepet teljesítsünk és változást indítsunk el a hátránnyal, méltánytalansággal küzdők életében.

    Mindezeket a célokat szolgálja a Malév-dolgozók ingyenes outplacement coaching támogatása, amelyben a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata minden második tagja részt vesz, önkéntes alapon, szabadidejében. A coachok rendszeres szakmai támogatást kapnak a projektben résztvevő  tíz mentortól, szupervízortól. A coachok a volt MALÉV dolgozók számára 3 hónapos outplacement coaching folyamatot ajánlottak fel, kilencven volt malévos élt ezzel lehetőséggel.

    A coaching folyamatok lassan végükhöz érnek, amelyek eredményeképpen a dolgozók egy része új munkahelyet talált, más részük tudatosan és felkészülten jár már az interjúkra, piacképes önéletrajzzal, megerősödött önbizalommal és csiszolt interjútechnikával. Komoly kihívást jelent, hogy gyakran több évtizedes, speciálisan a repüléshez kötődő karriert tört meg a vállalat felszámolása.

    Érzelmileg nehéz helyzetbe kerültek az elbocsájtott dolgozók, hiszen sokan érettségi, vagy az első diploma kézhezvétele óta, szinte családtagként jártak nap mint nap a munkahelyükre - ez az állapot egyik pillanatról a másikra szűnt meg. Kikerültek a munkaerőpiacra, ahol sokuk semmilyen tapasztalattal nem bírt. Az ICF önkéntesei mind azon dolgoznak, hogy ezek az értékes emberek ismét megtalálják a helyüket a világban, és a coaching erejével felismerjék és tudatosítsák az erősségeiket, amelyekre a jövőjüket szilárdan építhetik.

    Az ICF részéről Hegedűs Dóra elnökségi tag és Schäffer Beáta CSR felelős vezetik a 140 embert érintő projektet, amely vonzó szakmai kihívás a szervezet számára és hatalmas kohéziós erőt teremt a tagok között. Király József HR igazgató, MALÉV F.A.: „Nagyon örültem, amikor a Malév leállását követően egy volt kollégámon keresztül sikerült felvennünk a kapcsolatot az ICF-el. Rekord-rövid idő alatt, kemény, intenzív munkával sikerült megszerveznünk, hogy 90 maléves kolléga professzionális segítséget kapjon az őket ért sokk feldolgozásához, a Malév utáni élet elindításához. Meggyőződésem, hogy a programban résztvevők könnyebben fogják feldolgozni a munka elveszítésével járó helyzetet, és nagyobb eséllyel fognak elindulni egy új élethez vezető úton. Kollégáim nevében is köszönöm a program szervezésében és lebonyolításában résztvevő valamennyi coach áldozatos önkéntes munkáját és segítségét." (OS)

    Kontakt: Hegedűs Dóra Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 20/9661636
    Kiadó: ICF Magyar Tagozata Egyesület

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Széleskörű összefogás a volt MALÉV dolgozókért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector