Startlaphoz Csatlakozz!

2013-ban MSZOSZ –díj kitüntetésben részesültek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. április 30. kedd, 14:00

Andrassew Iván – újságíró
Andrassew  Iván  az  elmúlt években publicisztikáiban  folyamatosan,  és következetesen  kiállt  azok  értékek  mellett,  melyek  a  szakszervezeti mozgalomnak  is evidens értékei.  Így az emberi méltóság, az emberi alapjogok, az esélyegyenlőség, a szolidaritás  fontossága  mellett.  Emellett mindig bátran felemelte szavát a  rasszizmus, a diszkrimináció, a neonáci eszmék, az emberek közötti gyűlölködés, gyűlöletkeltés minden megnyilvánulása ellen.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Andrassew Iván részére a társadalmi alapértékek, az emberi méltóság, valamint a szolidaritás melletti elkötelezettség, és kiemelkedő újságírói munkássága elismeréseként MSZOSZ - Díjat adományoz.

Fodor Istvánné - Bella Zsuzsanna – Festőművész
Bella Zsuzsanna Salgótarjánban született, és otthonról vitte magával a szakszervezeti elkötelezettséget. Részt vett a HVDSZ 2000 salgótarjáni területi alapszervezetének szervezésében, ahol a mai napig aktív munkát végez.
Festőként témáit az életből merítette. 2012. januárban a munkabalesetben megrokkantak és elhunytak tiszteletére és emlékére készített festményét az MSZOSZ Nógrád megyei képviseletének adományozta.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Fodor Istvánné részére kiemelkedő művészeti tevékenységéért, valamint a szakszervezeti mozgalom iránti elkötelezettségéért MSZOSZ - Díjat adományoz.

Luxné Dr. Vincze Judit
Luxné Dr Vincze Judit egész élete, munkássága a szakszervezeti mozgalomhoz kötődik.
Először a Szakszervezeti Elméleti Kutatóintézetben dolgozott történészként. Hosszú éveken át mutatta be a szakszervezeti mozgalom egészét a „gyökereitől” kezdve, különös figyelmet fordítva a hitelességre. Több tagszervezet, például a Vasas, a Nyomdász, és a Közlekedési szakszervezetünk is őt kérte fel a szervezet történetének feldolgozására. Három évtizede a munkaügyi kapcsolatok területén is tevékenykedik.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Luxné Dr. Vincze Judit részére kiemelkedő, és magas színvonalú szakmai tevékenységéért, a szakszervezeti mozgalomban végzett tudományos munkásságáért MSZOSZ - Díjat adományoz.

Diósgyőri Vasas Vegyeskar
A Diósgyőri Vasas Vegyeskar 1893-ban alakult, „Jószerencse Dal és Önképző Kör” néven.  Azóta megszakítás nélkül végzi munkáját.  Az idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját. Szakmai munkájukat folyamatos fejlődés jellemzi. Országos és nemzetközi kórustalálkozókon, minősítő versenyeken vesznek részt, több külföldi országban is bemutatkoztak már, például Németországban, Finnországban, Romániában, Lengyelországban, Olaszországban.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége a Diósgyőri Vasas Vegyeskar részére a jeles múlt, a hosszantartó és eredményes zenei tevékenység elismeréseként, valamint a százhuszadik, jubileumi születésnap alkalmából MSZOSZ - Díjat adományoz.

Ajka-Padragkút Táncegyüttes
Az eltelt évtizedek alatt virágzó néptáncos életet varázsoltak térségükbe.  Talán minden nagyképűség nélkül mondhatjuk, hogy Magyarország legsikeresebb együttesei közé tartoznak.  Széles repertoárjuk felöleli a magyarlakta vidékek táncait, koreográfiáit.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége az Ajka-Padragkút Táncegyüttes részére a népi kultúra megőrzése, népszerűsítése, valamint kiemelkedő művészeti tevékenység elismeréseként MSZOSZ - Díjat adományoz.

Adáshiba Színjátszó csoport
Balogh András az Adáshiba Színjátszó csoport vezetője az egri Gárdonyi Géza Színház színművésze több mint 10 éve fellép az MSZOSZ különféle rendezvényein, mivel hisz a kultúra közösségépítő erejében. A 2001-ben megalakított színjátszó csoport művészetében kiválóan megmutatja az emberek iránti felelősségteljes értékek képviseletét.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége az Adáshiba Színjátszó csoportot kiemelkedő művészeti, és jótékony célú munkásságukért, valamint a szakszervezetekben is végzett közösségi munkájuk elismeréseként MSZOSZ - Díjat adományoz.

MÁV Szimfonikus Zenekar
MÁV Szimfonikus Zenekart 1945-ben alapította a Magyar Államvasutak azzal a nem titkolt céllal, hogy a zene, a kultúra és a művészet szeretete eljusson az országban minden vasutas dolgozóhoz. A mai napig is legfőbb támogatója a közel 100 muzsikust foglalkoztató zenekarnak. Repertoárjuk széles skálát jár be, a barokktól a kortárs zenéig. A Vasutasok szakszervezete rendezvényeinek állandó résztvevői. Előadásaikkal számos rendezvény keretében találkozhatunk, így Budapest legíresebb koncert termeiben és a kulturális Fesztiválok keretében egyaránt.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége a MÁV Szimfonikus Zenekar részére szakmai sikereik, kiemelkedő közösségi, és közéleti tevékenységük elismeréseként MSZOSZ - Díjat adományoz.

MSZOSZ ÉRDEMÉREM
kitüntetésben részesült:

Baka Márton
Baka Márton kolléga 41 évvel ezelőtt keltezett szakszervezeti tagsága alatt sok tisztség betöltésével járult hozzá a tagság érdekeihez. A MEDOSZ-nak – a Bácsalmási Állami Gazdaságban és jogutódjánál - 33 éve tagja, és 31 éve tisztségviselője. Hosszú időn keresztül, 16 évig volt szb. elnök, ugyanennyi ideig Üt. elnök, jelenleg, 8 éve a szakszervezeti bizottság titkára és a MEDOSZ Országos Választmányának tagja. Szakszervezeti munkája alapján a mai napig saját alapszervezete a MÉDOSZ egyik meghatározó szervezete, melyet példaként említenek ágazaton belül és kívül is.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Baka Márton részére kimagasló szakszervezeti munkájáért MSZOSZ Érdemérem kitüntetést adományoz.

Baranyi Tamás
Baranyi Tamás 1977-től szakszervezeti bizalmi, később főbizalmi, 1989-től SZB Elnök, 1993-tól SZB titkár, 2006 márciusától Győr-Moson-Sopron megyei képviselő, a szolgáltató cégek egyesítése során létrejött GYŐR-SZOL-nál 2010-től VSZB Elnök, 2012 márciusától pedig a HVDSZ 2000 regionális képviselője. A 35 év alatt végzett eredményes érdekképviseleti munkájának is köszönhető, hogy korábban a HVDSZ illetve ma a HVDSZ 2000 Alapszervezetek jelenleg is eredményesen működnek a területen. A taglétszám még ebben az időszakban is bővül. A szakszervezeti elkötelezettséget szüleitől tanulta, a családból hozta magával.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Baranyi Tamás részére kimagasló szakszervezeti munkájáért MSZOSZ Érdemérem kitüntetést adományoz

Béki Sándor
Béki Sándor kolléga meghatározó alakja a HODOSZ-nak illetve jogelődjének. 1956 óta szakszervezeti bizalmi, majd később több alapszervezetünk titkára, a HODOSZ elnökségének és tanácsának tagja volt 1996-ig, nyugdíjba vonulásáig. 1997-től a „HODOSZ Európáért” közhasznú alapítvány elnöke.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Béki Sándor részére kimagasló szakszervezeti munkájáért MSZOSZ Érdemérem kitüntetést adományoz.

Macsuga Imre
Kollégánk a Miskolci Vendéglátó ipari Vállalatnál kezdte pályáját, munkaügyi vezetőként. 1979 óta a KPVDSZ megyei munkatársa, 1990-től a KASZ Borsod megyei titkára, később regionális titkára lett. Szakszervezeti tisztségei mellett részt vállal számos szakmai programban is, így többek közt a megyei fejlesztési Alapítvány Kuratóriumának tagja. Munkájának köszönhetően kialakult a szakmai, szociális párbeszéd rendszere a megyében. Ízig vérig szakszervezeti ember, szakember és civilben amatőr előadóművész.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Macsuga Imre részére kimagasló szakszervezeti munkájáért MSZOSZ Érdemérem kitüntetést adományoz.

Pászli Tibor
1971 óta választott tisztségviselő. 1975-ben a vállalatánál az energiaterületre került, mint műszerész, röviddel utána a szakszervezet munkavédelmi megbízottja lett. 1985-től VSZT tag, 1988-tól VSZT alelnök, 2000 decemberétől VSZT és ÜT elnök volt. Hosszú idő óta tagja a HDSZ Választmányának, 2005-től a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének Elnökségi tagja is. 2009-től a Húsipari Dolgozók Szakszervezete alelnöke.
Több évtizedes eredményes szakszervezeti munkája során mindig a munkavállalók érdekeit képviselte, becsületesen kiállt a dolgozókért. Lelkiismeretesen végezte munkáját és sokat tett a dolgozó kollektíva érdekében.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Pászli Tibor részére kimagasló szakszervezeti munkájáért MSZOSZ Érdemérem kitüntetést adományoz.

Székelyhidi Jánosné
Kolleganőnk Heves megye 2. legnagyobb postájánál alapszervezeti titkár. Megválasztása óta az alapszervezeti élet fellendült. Taglétszámát szorgalmasan, folyamatosan növeli. Nagy gondot fordít az információk továbbadására annak érdekében, hogy a tagjai tudják és értsék a problémák, események okát és miértjét. Folyamatosan képzi magát úgy szakmai, mint szakszervezeti téren.  A tisztségviselői utánpótlásra, az ifjúságnak a szakszervezeti munkába való bevonására is folyamatosan törekszik.  Igen nagy empátiával, önzetlenséggel rendelkezik, bárki fordulhat hozzá segítségért, tanácsért.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Székelyhidi Jánosné részére kimagasló szakszervezeti munkájáért MSZOSZ Érdemérem kitüntetést adományoz.

És végül, de nem utolsó sorban egy olyan embernek szeretnénk átnyújtani a díjat, akit nemcsak kollégánként, de talán bátran mondhatjuk, barátunkként és folyamatos támaszunkként is említhetünk.
Munkássága egészen a SZOT időkig nyúlik vissza, és meghatározó alakja a Szakszervezeti konföderáció életének, működésünknek alappillére ő. Jelenleg az MSZOSZ főkönyvelője.
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Takács Károly részére szakszervezeti munkásságáért és életpályája elismeréseként MSZOSZ Érdemérem-aranyfokozatú kitüntetést adományoz.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 2013-ban MSZOSZ –díj kitüntetésben részesültek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector