Startlaphoz Csatlakozz!

A kormány elveszi a nyugdíjasok évtizedes szerzett jogát az ingyenes utazás lehetőségét!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. máj. 07. kedd, 17:10
1997 óta - az akkori Horn-kormány kezdeményezésére, és az akkori Idősügyi Tanács javaslatára - a 65. életévüket betöltöttek ingyenesen utazhattak Magyarországon. A május 1-jén nyilvánosságra hozott Kormány-MÁV intézkedés következtében, ez a lehetőség, lényegében megszűnik. A jogszabály értelmében május közepétől csaknem mindegyik gyors- és sebesvonatra kiegészítő jegyet kell venni – ennek fejében semmilyen pluszszolgáltatást nem kap az utas, így a nyugdíjas sem.
 

Mi a hazai, nagy létszámú, országos nyugdíjas szervezetek elfogadhatatlannak tartjuk ezt az intézkedést, amely súlyosan sérti az idős generáció érdekeit. A korábban megszerzett legfontosabb jogaink egyikének jelentős csorbítását látjuk a bevezetésre kerülő jogszabályban, mely ellen ezúton TILTAKOZUNK, és annak VISSZAVONÁSÁT KÖVETELJÜK a KORMÁNYZATTÓL!

Kérjük, hogy az Idősügyi Tanács – feladatát betöltendően – határozottan álljon ki követelésünk mellett, amelyet az Idősügyi Tanácsban képviselettel nem rendelkező, országos nyugdíjas szervezetek jelen nyilatkozatukban megfogalmaznak!

Felháborítónak és cinikusnak ítéljük Selmeczi Gabriella alábbi kijelentését, és sérelmezzük az intézkedés bejelentése körül kialakult, félreérthető kommunikációt. A szóvivő asszony nyilatkozata szerint: „Minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz.” Ez a nyilatkozat félrevezető, mert eltereli a figyelmet a lényegről.
 
Mi a hazai országos nyugdíjas szervezetek tiltakozunk a gyorsvonati pótjegy bevezetése ellen, mert ez a nyugdíjasok szerzett jogának, ingyenes utazásának megszüntetését jelenti.
 
Budapest, 2013. május 6.

Simon Dezső
elnök sk.
MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége
1068 Bp. Városligeti fasor 46-48.
mobil: +36 30 9669 245
Hegyesiné Orsós Éva
elnök sk.
Nyugdíjasok Országos Képviselete
1068 Bp. Városligeti fasor 46-48.
mobil: +36 30 4660 728
Némethné Jankovics Györgyi
elnök sk.
Nyugdíjasok Országos Szövetsége
1074 Bp. Szövetség u. 9.
mobil: +36 30 2985 252

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A kormány elveszi a nyugdíjasok évtizedes szerzett jogát az ingyenes utazás lehetőségét!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector