Startlaphoz Csatlakozz!

ASZSZ: Selmeczi kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól! - A szakszervezet tiltakozik a pótjegy ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. máj. 09. csütörtök, 11:08
A nyugdíjas utazási pótjegy bevezetése ellen tiltakozik, s az idevonatkozó jogszabály azonnali visszavonását követeli az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. Az ASZSZ cinikusnak és félrevezetőnek tartja a Fidesz szóvivőjének magyarázatát, miszerint minden utazási jegy, ami eddig ingyen volt, továbbra is az marad. Ezért a kijelentéséért Selmeczi Gabriella kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól - követeli közleményben az autonóm konföderáció.

    Súlyos gondok lehetnek a költségvetéssel, ha a kormány a nyugdíjasoktól veszi el azt, amit még lehet - véli Székely Tamás, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) elnöke annak kapcsán, hogy kiderült, egy május közepétől érvényes jogszabály szerint a jövőben fizetniük kell a nyugdíjasoknak az utazás egy részéért, a gyors- és sebesvonati közlekedésért. Nem sok minden maradt már, amitől még meg lehet fosztani a munkában megfáradt idős embereket, az ingyenes utazási kedvezmény kétségkívül azok közé a jogok közé tartozik, amelyeket tisztességtelenül el lehet tőlük venni - szögezte le keserűen Székely. Márpedig a kormány ezt egyértelműen megteszi: pénzt fog kérni a nyugdíjasoktól a korábban teljesen ingyenes szolgáltatás egy részéért, a gyors- és sebesvonaton való utazásért - írja közleményében az ASZSZ.

    Az intézkedést a szakszervezetek felháborítónak tartják, s a jogszabály azonnali visszavonását követelik. A módosítást kísérő kommunikációt a konföderációs elnök cinikusnak és enyhén szólva félrevezetőnek minősíti. Székely úgy véli komoly, szavahihető, értelmes politikus nem állíthat olyasmit, hogy ami eddig ingyen volt, az továbbra is az marad, ha egyszer fizetni kell érte. Márpedig Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője cinikusan ezt tette, amikor kijelentette: "Minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz" . Az autonóm konföderáció az idős emberek nevében követeli, hogy a politikus ezért a kijelentéséért kérjen bocsánatot. Az ASZSZ elnöke elvárja azt is, hogy Selmeczi nyilvánosan jelentse ki: nem állt szándékában ezzel az együgyű állítással lenézni az idős embereket.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - ASZSZ: Selmeczi kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól! - A szakszervezet tiltakozik a pótjegy ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector