Startlaphoz Csatlakozz!

Kapacitásfejlesztés a LIGA Szakszervezeteknél, - Közép-magyarországi régió

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. március 04. kedd, 17:29
A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája 2014. január elsején elindította legújabb projektjét, „Kapacitásfejlesztés a LIGA Szakszervezeteknél Közép-magyarországi régió" címmel, mely 50 millió forint támogatással valósul meg az Új Széchenyi Terv keretében.

    Az 1988. őszén alakult LIGA Szakszervezetek volt az első független szakszervezeti szövetség Magyarországon. A konföderáció legfőbb célja, hogy tagszervezeteinek és azok tagjainak makroszintű érdekképviseletét ellássa, valamint a társadalom széles rétegeit érintő munkaügyi problémákat enyhítse.

    A projekt célja a szociális párbeszédben és konzultációban résztvevő szervezetek kapacitásának megerősítése és együttműködésük elősegítése annak érdekében, hogy hatékonyan és felkészülten tudják képviselni a munkavállalók érdekeit, valamint képesek legyenek eredményesen érvényesíteni véleményüket, javaslataikat a munkaügyi és a szakpolitikai alkotásfolyamatban, illetve a döntéshozatalban.

    Jelen projekt főtevékenysége tagtoborzás a régióban, melynek eredményeként a projekt befejezéséig 1000 fővel nő a szakszervezeti tagok száma, ezáltal erősödik a szervezetek képviseleti ereje, reprezentativitása, koncentráltabb és hatékonyabb érdekképviseleti tevékenység prognosztizálható.

    A taglétszám bővítése, valamint a kis-és középvállalatoknál foglalkoztatottak szervezettségének növelése érdekében a régióban működtetett érdekvédelmi tanácsadói hálózatunk újabb fiatal szervezőkkel bővül, akik munkájukkal és szakértelmükkel hozzásegítik a kkv-k alkalmazottait ahhoz, hogy szervezett munkavállalókká váljanak, ezáltal részesüljenek a szervezett tagság számára nyújtott előnyökből.

    A pályázat további célja a munkavállalók alkalmazkodóképességének növelése az új munkajogi szabályozás alkalmazásának oktatásán, valamint két kompetenciafejlesztő tréningen keresztül, melyek a hatékonyabb kommunikációt és a munkahelyi esélyegyenlőség kialakítását segítik elő.

    A projekt céljai között szerepel nemzetközi kapcsolataink erősítése is, melyet egy regionális nemzetközi megállapodás megkötésével, valamint regionális nemzetközi szeminárium szervezésével kívánunk elősegíteni.

    Az újonnan belépő tagok biztosítják a projekt eredményeinek továbbvitelét, a megvalósításra kerülő képzések, kompetenciafejlesztések pedig hozzásegítik a munkavállalókat az eredményesebb érdekérvényesítéshez.

    A nemzetközi szakmai szeminárium és eredményeként létrejövő regionális bipartit megállapodás a nemzetközi hálózatépítés fontos eszköze, melyek pozitív hatásai érezhetőek lesznek a projekt megvalósítását követően is.

LIGA Szakszervezetek

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kapacitásfejlesztés a LIGA Szakszervezeteknél, - Közép-magyarországi régió.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector