Startlaphoz Csatlakozz!

Magyar Szolidaritás Mozgalom sajtóközleménye

Árok Kornél a továbbiakban a Szolidaritás Mozgalmon kívül folytatja tevékenységét.

Bővebben
VDSZ: Az MSZOSZ nem maradhat ki

A kormány túlhatalma elleni egységbe szerveződnek a szakszervezetek, legalábbis ami a Versenyszféra Érdekegyeztető Fórumán való részvételt illeti. A vegyipari ágazat széthúzás helyett összefogást szorgalmaz, ezért a két konföderációhoz tartozó szervezet felhatalmazza az egyeztetésre meghívott MSZOSZ elnökét, hogy írja alá az új testületben való részvételről szóló megállapodást. A másik konföderáció, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége kimaradt a körből, ám súlyos hiba lenne ezért távol maradni az egyeztetésektől. 

    Felelőtlenség, sőt politikai hiba lenne, ha a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) kimaradna a versenyszférában szerveződő háromoldalú konzultációs fórumból, ezért a vegyipari ágazat felhatalmazza a szervezet elnökét, Pataky Pétert, hogy írja alá a megállapodást, s képviselje a konföderáció tagjait az egyeztetéseken - jelentette be Székely Tamás. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke ezt annak kapcsán szögezte le, hogy a kormány a munkaadói és a munkavállalói érdekképviseletek három-három szervezetét - utóbbiak közül a Ligát, az MSZOSZ-t és a Munkástanácsokat - invitálta tárgyalóasztalhoz az Országos Érdekegyeztető Tanács helyébe lépő új testület, a Versenyszféra Érdekegyeztető Fórumán való rendszeres konzultációra. A VDSZ két konföderációhoz tartozik, ám ezek közül csak az MSZOSZ kapott meghívást a testületbe, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége kimaradt a körből. A mintegy 40 ezer tagot számláló vegyipari ágazat elnöksége azonban úgy véli, a kormány túlhatalmával szemben csak az egységes szakszervezeti fellépés lehet hatásos, s megengedhetetlen, hogy a vállalkozásoknál dolgozókat érintő intézkedésekről csak a Liga és a Munkástanácsok tárgyaljon a kormány és a munkaadók képviselőivel.

    A VDSZ azonban nem tartja helyesnek, hogy a különféle egyeztető fórumokra meghívott szervezetek listáját a kormány „ízlése" szerint állítják össze. Székely szerint ezzel az egység bomlasztása, s a szakszervezetek egymás ellen való fordítása a célja a hatalomnak. A szakszervezetek jövőbeni szorosabb együttműködése érdekében a vegyészek további lépéseket javasol.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector