Startlaphoz Csatlakozz!

Melyik diákmunka mennyit fizet?

A fizetés mértékén kívül másról is tájékozódnod kell, ha diákmunkát vállalnál. Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a diákok – írja a Femina.

Bővebben




Már több nőnek van diplomája, mint férfinak

  20 évvel ezelőtt még jóval több férfinak volt diplomája, mint nőnek. Ez a trend megfordult: a népszámlálási adatok szerint közel 200 ezerrel több nő végzett egyetemet, mint férfi – írja a profession.hu.

Bővebben




Munkaügyi perekben nagy segítség a mediáció

Sokat elárul egy társadalomról az, hogy a konfliktusos helyzetek kezelésére milyen intézményes megoldások léteznek. Közhely, hogy a magyar ember szeret pereskedni, a konfliktusokat érzelmi oldalról közelíti és felülről várja az üdvözítő megoldást. Kelet- és Nyugat-Európa között e tekintetben is szemmel látható a különbség. Németországban például a munkaügyi perek jelentős része a felek egyezségével zárul – írja az ugyvedvilag.hu.

Bővebben




A jegybank költségplafont vár el a nyugdíjbiztosításoknál

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlást adott ki az átlátható költségszerkezetű és konstrukciójú, értékálló, az ügyfelek számára előnyös nyugdíjbiztosítási termékek hazai elterjedése érdekében - tudatta a jegybank a honlapján, hétfőn.

Bővebben




Kevesebben dolgoznak a nonprofit szektorban

Kevesebben dolgoznak a civil szervezeteknél és alapítványoknál, az önkéntesek munkájának a jelentősége viszont egyre nő – olvasható a Napi Gazdaságban.

Bővebben




Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő program zárult

Lezárult a Kézenfogva Alapítvány megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő program, amelyben hetvenöten vettek rész a felkészítő tréningeken, és tizenöt embert állítottak munkába - közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel.

Bővebben




Ezermilliárd forint fölött az önkéntes kasszák vagyona

  Március végére átlépte az ezer milliárd forintos lélektani határt a hazai önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adataiból. A negyedév végén 49 ilyen nyugdíjkassza működött, akárcsak a tavalyi év végén, ez a szám azonban hamarosan csökkenhet, a piaci konszolidáció ugyanis nem állt meg, legutóbb az ING Nyugdíjpénztár küldöttgyűlése döntött arról, hogy az önkéntes ág beolvad az Aranykorba – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A nyugdíjkorhatár és a munkavállalói státusz

   A nyugdíjkorhatár betöltése nemcsak társadalombiztosítási szempontból jelentős tényező, hatása van a munkavállalói státuszra is. Más helyzetben van a munkavállaló a nyugdíjkorhatár betöltése után, a korhatár betöltését megelőző öt éven belül, illetve öt éven túl – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Tíz meghökkentő tény a szegénységről

 Az Occupy Wall Street mozgalom sokat beszélt a társadalom 1 százalékáról, mely több javat birtokol, mint a lakosság alsó 90 százaléka együttvéve. Összeszedtünk néhány adatot a szegénység és a vagyoni különbségek mértékéről, melyek nagy akadályai egy fenntarthatóbb világ létrejöttének – írja a Piac@Profit.

Bővebben




A kampányig volt fontos a közmunka

   Balog Zoltán szerint a közfoglalkoztatás nem cél, Lázár János minden állástalant közmunkára küldene, Orbán Viktor pedig azt mondta, a növekvő számú közmunkásoknak fizetést kell adni, amiben „bele fogunk rokkanni”. Míg a kormány tagjainak láthatóan fogalmuk sincs arról, mihez kezdjenek azzal a ténnyel, hogy sokszor egy egész falu lakossága munka nélkül tengődik, addig a képzésre kötelezett, és korábban normális munkában reménykedő munkanélküliek nélkülöznek - még a gyógyszereiket sem tudják megvenni. A parlamenti választási kampány lezárulta után az 51 ezer forintos közmunkás keresetet felváltotta a 22 ezer 800 forintos segély. Sok helyen - adminisztrációs munkák miatt - ezt sem kapják az emberek – írja a Népszava.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector