Startlaphoz Csatlakozz!

Business Europe

10,6 százalékos átlagos munkanélküliségi rátát várnak az Európai Unióban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 22. csütörtök, 07:06

A Business Europe európai munkáltatói szövetség előrejelzése szerint 2014-ben európai uniós szinten 1,6, míg Magyarországon 2 százalékos GDP-növekedés várható, ezzel az ország az európai középmezőny elején lehet - közölte a szövetség szerdán az MTI-vel.

    A 35 ország 41 munkaadói szervezetét tömörítő Business Europe - amelynek magyarországi tagszervezete a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) – legfrissebb elemzése szerint 2014-ben az eurózónában 1,2 százalékos GDP-emelkedés várható.

    Magyarország az idénre prognosztizált 2 százalékos növekedéssel a 10. legjobb helyet érheti el a tagországok rangsorában - véli aBusiness Europe, amely szerint az európai növekedés szempontjából jelenleg az orosz-ukrán konfliktus jelenti a legnagyobb bizonytalansági tényezőt. 

    A közlemény szerint a Business Europe és az MGYOSZ véleménye egybeesik a tekintetben, hogy a tőkéhez való hozzáférés nehézsége továbbra is az egyik legnagyobb növekedést gátló probléma az unióban és Magyarországon egyaránt. 

     A Business Europe 2014-re az Európai Unióban 1,3 százalékos inflációs és 10,6 százalékos átlagos munkanélküliségi rátát vár, és azt, hogy a tagállamok átlagos államháztartási hiánya 2,5 százalék lesz, míg a GDP-arányos adósságállomány 88,4 százalék körül alakul majd 2014-ben.

    2015-re 1,9 százalékos növekedésre számít a szervezet a 28 tagállamban, 1,6 százalékos inflációs és 9,9 százalékos munkanélküliségi ráta mellett, míg a tagállamok államháztartási hiánya 2,4 százalékra mérséklődhet.

    A munkanélküliséggel kapcsolatban a Business Europe megjegyzi: az unióban komoly eltérések vannak a tagállamok között, míg például Ausztriában vagy Németországban csupán 5 százalék körüli, addig Spanyolországban vagy Görögországban továbbra is 25 százalékos munkanélküliségi adat várható idén, és jövőre sem lesz jelentős változás ezen a téren.

    Magyarország a munkanélküliség tekintetében 9,2 százalékos eredménnyel a 15. a tagállamok között, míg az 1,3 százalékos inflációval az uniós átlagot hozza. A Business Europe 2015-re Magyarországon 1,5 százalékos GDP-növekedés mellett 3 százalékos inflációs rátával és lényegében stagnáló, 9,5 százalékos munkanélküliséggel kalkulál.

    A Business Europe szerint az európai döntéshozóknak a következő egy évben többek között arra kell figyelniük, hogy a GDP-növekedés még mindig törékenynek tekinthető, valamint hogy több tagállamban ambíciózus munkaerő-piaci reformokra van szükség a munkanélküliség gyors csökkentése érdekében. Fontos ezenkívül, hogy javítsák a kis- és közepes vállalkozások finanszírozását, és hogy az egységes piac fejlesztése érdekében további lépések szükségesek a digitális technológiák, a telekommunikáció és az energiaszektor területén.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 10,6 százalékos átlagos munkanélküliségi rátát várnak az Európai Unióban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector