Startlaphoz Csatlakozz!

Megújulásra van szükség

Szeretetszolgálatok: nem csak a béreken múlik az ellátások színvonala

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 22. csütörtök, 14:31

 A szociális szakmának szervezett tanácskozást a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amelyeken megállapították, hogy a béreket csak a minőség javulásával fejleszthetik – írja a HVG.

   „A szociális szakma megújulásának lehetősége az utolsó utáni pillanatban van” – mondta el Czibere Károly, a Magyar Redformátus Szeretetszolgálat vezetője a „Szociális szolgáltatások működtetésének aktuális kérdései” címmel szervezett szakmai tanácskozáson a szeretetszolgálat oldala szerint. A tanácskozást a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezte a szociális szakma képviselői számára.
 
   Czibere azt mondta, megújulásra van szükség, hiszen sok területen az utolsó utáni pillanatban van a szakma. Ugyanakkor e megújulást önvizsgálattal kell kezdeni, hogy az e szektorban dolgozók mit tesznek azért a munkájuk során, hogy jobbá tegyék a helyzetet, mernek-e kísérletezni vagy ehelyett inkább az uniformitást választják.
 
   A szakember elmondta, hogy a Szociális Életpálya Modell kidolgozására létrehozott munkacsoport lehetséges céljai között szerepel az egzisztenciális biztonság, a fluktuáció csökkentése, a kiszámítható életpálya, az ösztönző jövőkép, az anyagi és nem anyagi jellegű megbecsülés, a szakma tág értelemben vett maradék humántőkéjének megmentése és visszaépítése, továbbá a hozzájárulás a minőségi ellátáshoz.
 
  Utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a minőség az egyik legfontosabb tényező, melyet nem csupán a bérszínvonal határoz meg, de nagy szükség van a szakmai létszámok, a szakmai ellenőrzés rendszerének, valamint a szakmafejlesztési rendszer újragondolására, valamint a megfelelő munkakörülmények és infrastruktúra kialakítására is.
 
   Nyitrai Imre volt államtitkár, a Baptista Szeretetszolgálat Szociális Intézményfenntartó Központjának vezetője azt mondta, hogy „a legnagyobb kihívás és egyben a legnagyobb lehetőség a szociális szakma előtt mi magunk vagyunk”.
 
Forrás: HVG
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szeretetszolgálatok: nem csak a béreken múlik az ellátások színvonala.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector