Startlaphoz Csatlakozz!

A munkavállalói járulékból is levonható

Duplájára emelnék a kétgyermekesek családi adókedvezményét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 08. vasárnap, 12:24
 
 Évente további 55-60 milliárd forinttal több maradhatna a két gyermeket nevelő családoknál, ha a döntéshozók a jelenlegi duplájára emelnék a kétgyermekesek családi adókedvezményét - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

    Pankucsi Zoltán, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkára a lapnak elmondta, már végeztek számításokat, ezek szerint a kétgyermekesek kedvezményének megduplázása évente további 55-60 milliárd forintot hagyna az érintetteknél.

    A helyettes államtitkár kifejtette: az új adórendszer az első két évben egyaránt 180-180 milliárd forintot hagyott kedvezmény címén a családoknál, vagyis a költségvetés 2011-ben és 2012-ben összesen 360 milliárd forinttal járult hozzá a gyermekek iskoláztatásához, gondozásához.

    A lap írása szerint tavaly az adatok hasonlóan alakultak, az idén viszont látványos emelkedés várható, az év eleje óta ugyanis nemcsak a személyi jövedelemadóból, hanem a munkavállalói járulékból is levonható a kedvezmény.

    Pankucsi Zoltán rámutatott arra, hogy jórészt az új rendelkezésnek köszönhetően 2014 első négy hónapjában a tavalyihoz képest 14 milliárd forinttal többől gazdálkodhatnak a szülők, az idén a 230 milliárdot is elérheti a családoknál hagyott összeg.

    Előzetes becslés szerint az állam négy év alatt - 2011 elejétől 2014 végéig - családi kedvezmény címén több mint 750 milliárd forintot hagyhat a kisgyermeket nevelőknél - jegyezte meg a helyettes államtitkár.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Duplájára emelnék a kétgyermekesek családi adókedvezményét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector