Startlaphoz Csatlakozz!

Előterjesztés

Nyelvpótlék járhat a jelnyelvi tudásért a közszférában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 08. vasárnap, 15:36

A nyelvvizsgát tevőkhöz hasonlóan a magyar jelnyelvi vizsgával rendelkezőknek is nyelvpótlékot biztosítana a közszférában a fideszes Tapolczai Gergely.

    A politikus, aki maga is hallássérült, a közszolgálati tisztviselőkről és a közalkalmazottakról szóló törvényt módosítaná. Előterjesztése pénteken került fel az Országgyűlés honlapjára. 

    A javasolt módosítás értelmében akkor járna pótlék, ha a jelnyelvi tudás a munkakör betöltéséhez szükséges. A kormánytisztviselők felsőfokú jelnyelvi vizsga esetén a nyelvpótlék 100 százalékára, középfokú vizsga meglétekor 60, míg alapfokú esetében 15 százalékára lennének jogosultak. 

    A közalkalmazottak esetében az előterjesztés az utóbbi, alapfokú kategóriában nem biztosítaná a pótlékot, és azoknak sem, akik nyelvtanári, tolmácsi vagy fordítói munkakörben dolgoznak. 

    A kormánytisztviselők esetében a módosítás lehetővé tenné azt is, hogy tanulmányi szerződés keretében a munkaadó pénzügyi támogatást nyújtson, de kiköti, hogy a nyelvvizsa megszerzése után a pótlék addig nem jár, amíg annak összege el nem éri a képzési támogatást.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nyelvpótlék járhat a jelnyelvi tudásért a közszférában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector