Startlaphoz Csatlakozz!

A szolgáltatóipari munkáltatóknak nem kell szakképzetlen külföldi munkaerőt alkalmazniuk

Meddig maradhatnak a magyarok Londonban?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 20. péntek, 15:42

A brit munkaügyi miniszter legújabb nyilatkozata szerint, a most bevezetett segélyrendszer azt eredményezi, hogy a szolgáltatóipari munkáltatóknak nem kell szakképzetlen külföldi munkaerőt alkalmazniuk.

   Ha Londonban vagy Anglia más nagyvárosaiban betér a vendég valamelyik vendéglőbe vagy kávéházba, angol pincért szinte egyáltalán nem talál, és elég nagy a valószínűsége, hogy a felszolgáló magyar. 

    Ugyanez áll az áruházi eladókra, de még a mozi jegyszedőkre is. Ezek azok az elég gyengén fizetett állások, amelyekhez nem kell szakértelem, bár viszonylag jó nyelvtudás igen. Eddig az angol fiatalok kerülték ezeket a munkahelyeket, hiszen ott fárasztó munkával sem remélhettek jó kereseti lehetőségeket, míg munkanélküliként a segélyen felül lakbértérítést és más kedvezményeket is kaptak.

   A brit kormány azonban megváltoztatta a munkanélküliek segélyezésének módját: immár kötelesek - közvetítői támogatással - állást keresni. Az állam igyekszik megszabadulni a segélyfizetés hatalmas terhétől, munkára és jövedelemadózásra akarja szorítani az eddigi segélyezetteket. Kötelesek elfogadni a felajánlott munkahelyek valamelyikét, akár a nagy lehetőségeket nem nyújtó szolgáltatóiparban is. 

   Csáberő, hogy ezzel párhuzamosan immár rendkívüli hitellehetőségeket nyújtanak nekik, bár szigorúan szerződéses alapon. Az új rendszer a brit állampolgároknak kedvez, így kiszorulhatnak a könnyű elhelyezkedés lehetőségeiből az Európai Unióból érkezők, közöttük ezeket a munkahelyeket tulajdonképpen ideiglenes állapotnak tekintő magyarok.

Forrás: inforadio.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Meddig maradhatnak a magyarok Londonban?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector