Startlaphoz Csatlakozz!

Munka törvénykönyve

Szabadságengedély használat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 24. kedd, 17:23

 „Szabadságengedély” nevű nyomtatvány használata kötelező-e? Ha igen, akkor a munkáltató által elrendelt szabadságok esetében is használni kell, vagy csak a munkavállaló kérésére kiadott szabadságnál? – olvasható a munkajog.hu oldalán.
 
   A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (továbbiakban: Mt.) szerint a munkáltató köteles nyilvántartani a szabadság tartamát [Mt. 134. § (1) bekezdés c) pont]. A törvény azt már nem határozza meg, hogy a szabadságot milyen formában kell nyilvántartani. Nem törvényi követelmény tehát valamilyen formanyomtatvány használata.
 
   Bármilyen nyilvántartás megfelel, amelyből megállapítható, hogy a munkavállaló a tárgyévi szabadságát mely napokon használta fel, illetve mikor kapta meg.
 
   Nem kötelező írásban rögzíteni, hogy a szabadságnapokból melyeket adta ki a munkáltató a munkavállaló kérésére, vita esetén ezt más eszközökkel is lehet bizonyítani (pl. a munkavállaló tanúvallomásával, hogy legalább hét munkanap szabadsággal maga rendelkezhetett).
 
Forrás: munkajog.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szabadságengedély használat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector