Startlaphoz Csatlakozz!

Nem elégedettek a cég finanszírozásának megoldásával

Hatnapos sztrájkot kezdtek francia légiforgalmi irányítók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 25. szerda, 08:33

 Hatnapos sztrájkot kezdtek kedden a francia légiforgalmi szolgálat egyes irányítói, mert nem elégedettek a cég finanszírozásának megoldásával.

    A Dow Jones hírügynökség keddi beszámolója szerint a legnagyobb francia repülőterekről induló, vagy oda érkező járatok egyötödét törölni kellett, de fennakadások voltak a dél-franciaország feletti légtér irányításában is. Előrejelzésük szerint a járatok mintegy 20 százalékát szerdán is törölhetik.

    A Ryanairnek 98 járatot kellett törölnie, közleményében azt írta, elvetetné az Európai Bizottsággal a légiforgalmi irányítók sztrájkjogát. A másik nagy európai diszkont légitársaság, az easyJet 28 járatot nem indított el. Az Air France járatait ugyanakkor nem érintette ekkora mértékben a munkabeszüntetés: járataik 10 százaléka nem indult el.

    Tony Tyler, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezérigazgatója közleményében hangsúlyozta: az irányítók több millió ember szabadságát tehetik tönkre, amelyért megdolgoztak, a sztrájk időzítése rosszindulatúságot feltételez.

    Nem minden légiforgalmi irányító vesz részt a vasárnapig tartó munkabeszüntetésben, akik csatlakoztak, azt mondták, az irányító szolgálatok finanszírozása nem megfelelő, kevés pénz jut fejlesztésre. Azt szeretnék, ha a légitársaságok által fizetett repülőtéri díjakat 10 százalékkal emelnék, ugyanakkor a légi cégek ennek ellenkezőjét szeretnék. Az országban még a 80-as években kifejlesztett, és azóta többször felújított rendszer működik, ezért cserére szorul.

    A budapesti járatokat egyelőre nem érinti a munkabeszüntetés.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hatnapos sztrájkot kezdtek francia légiforgalmi irányítók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector