Startlaphoz Csatlakozz!

A  Közmunkás Szakszervezet társelnöke az MSZP elnökségi tagja szeretne lenni

Komjáthi Imre: Magyarország a szomorú lelkek országa lett

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 25. szerda, 17:40

 Hitelességet, tisztességet, munkát kínál az MSZP-nek elnökségi tagsági pályázatában Komjáthi Imre. Az eddigi két éhségmenet egyik főszervezője, „arca”, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke azért szeretné, ha július 9-én bizalmat szavazna neki a szocialisták tisztújító kongresszusa, mert segíteni ismét közelebb hozni a szakszervezeteket a párthoz – írja a Népszava.

   Az edelényi munkás szerint az MSZP-nek meg kell értetni a szakszervezetekkel, ha valóban a munkavállalók érdekeit akarják képviselni, akkor szakítaniuk kell a politikamentességükkel. Ehelyett részt kell venniük a munkavállalókat érintő politika alakításában. Ne úgy általában pártok vagy személyek mellé szegődjenek, hanem azokat a szervezeteket támogassák, amelyek a gyakorlatban is kiállnak munkavállalók jogaiért. Az éhségmenetek egyik főszervezője nem tagadja meg önmagát, hiszen a pályázatában arra figyelmeztet, hogy a szocialistáknak a liberális eszméket tiszteletben tartva ragaszkodniuk kell baloldaliságukhoz, a szolidaritáshoz, és a társadalmi igazságossághoz és ezek jegyében kötelesek politizálni.
 
   A pályázatban Horn Gyulát idézi: „1992 májusában a szegedi kongresszuson meghirdettem az egyenlő távolságtartás politikáját mind a jobboldaltól, mind a liberálisoktól. Erre azért volt szükség, hogy bemutathassuk önálló arculatunkat.” Komjáthi szerint talán itt az ideje újra elővenni az egyenlő távolságtartás politikáját, hogy világosan kiderülhessen, az MSZP igazságosabb, szociális piacgazdaságot akar. A baloldali karakter építésében szerepet kíván játszani a szakszervezeti vezető, aki szerint elérkezett az ideje, hogy saját jól felismerhető, egymással összekötő jelképrendszert alakítsanak ki a szocialisták. Ez a fiatalok számára is vonzó lehet.
 
   Borsodban az utóbbi évtizedek legnagyobb vesztesei a szegények, a romák voltak, a politikának pedig erre Komjáthi szerint nem voltak válaszai. Akár az oktatás gondjaira. A Közmunkás Szakszervezet társelnöke azért is örülne, ha elnökségi taggá választaná a kongresszus, mert segíteni akar a hiányzó válaszokat kidolgozni. Komjáthi a pályázatban, amelyet a szocialisták jelölőbizottságához juttat el arra figyelmeztet, az Orbán Viktor által megálmodott Nemzeti Együttműködés Rendszere nyomán Magyarország a „szomorú lelkek országa lett”.
 
   Az emberek félnek attól, hogy ha hibáznak, közmunkás lesz belőlük, a „Fidesz-oligarhák” pedig ezzel tartják sakkban az embereket. A szocialistáknak ezt a helyzetet kell feloldani.

Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Komjáthi Imre: Magyarország a szomorú lelkek országa lett.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector