Startlaphoz Csatlakozz!

Sokan élnek a létminimum alatt

Ez vár a nyugdíjasokra Magyarországon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 27. péntek, 16:39

 Hogyan kívánnak segíteni azon a több százezer nyugdíjason, aki létminimum alatt él? - interpellálta Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert Korózs Lajos szocialista képviselő. A választ jegyző Rétvári Bence államtitkár szavaiból kiderül: a nyugdíjrendszeren belül biztosan nem várható extra intézkedés.

   A nyugdíj jövedelemarányos keresetpótló ellátás, a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlyának megteremtése és megőrzése a nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatóságának egyik lényeges eleme, az alapnak a jogszerzéssel arányos nyugellátások fedezetét kell biztosítania, a szociális célú támogatásokat a szociális ellátórendszer keretében kell biztosítani az arra rászorulóknak - fogalmaz a válasz.
 
   Rétvári kitér a támogatott gyógyszerek térítési díjának csökkentésére és a rezsicsökkentésre, valamint arra, hogy a (jórészt a kormányzati intézkedések által leszorított inflációval összefüggésben - a szerk.) a nyugdíjak vásárlóértéke még nőtt is 2011-től számítva. Emellett - sorolja az államtitkár - az idősek is jogosultak lakásfenntartási támogatásra, valamint részesedhetnek az Erzsébet-program idősek számára kiírt pályázati lehetőségeiből.
 
   Rétvári nem hagyta ki a ziccert és egyet oda is szúrt a válaszban a kérdezőnek: „Végezetül szeretném felhívni a Képviselő Úr figyelmét arra a tényre, hogy a 13. havi nyugdíj elvételével éppen az Ön pártja, az MSZP ártott a legtöbbet a létminimum alatt élő kisnyugdíjasoknak”.
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ez vár a nyugdíjasokra Magyarországon .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector