Startlaphoz Csatlakozz!

Gazdasági, Együttműködési és Fejlesztési Szervezet:

Túl nagy a különbség a fizetések között

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 07. hétfő, 15:23

 A fejlett társadalmak elöregedése, valamint a fejlődő országok jelenlegi magas növekedési rátájának mérséklődése oda fog vezetni, hogy a világgazdaság 2010 és 2020 közötti időszakban várható 3,6 százalékos évi átlagos növekedése a 2050 és 2060 közötti periódusban 2,4 százalékra lassul. A globális GDP bővülésének az innováció és a szakképzés lesz a fő motorja – áll a Gazdasági, Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) friss jelentésében – írja a Napi Gazdaság Online.

   A dokumentum arra is rámutat, hogy ha nem csökken számottevően a széndioxid-kibocsátás, akkor a klímaváltozás 1,5 százalékkal csökkentheti a világ egyesített bruttó hazai termékét 2060-ra. Ez a csökkenési arány Dél- és Délkelet-Ázsiában még magasabb: 6 százalék. A technikai fejlődés következtében ugyanakkor megnő az igény a magasan képzett munkások iránt. Ha nem lesz változás a bérpolitikában, akkor az OECD-államok között 2060-ra a jelenleginél még nagyobb lesz a jövedelemkülönbség – csaknem olyan mértékű, mint amilyen ma az Egyesült Államokban tapasztalható. A jövedelmi egyenlőtlenségek pedig fékezik a növekedést, leginkább azzal, hogy elzárják az utat a gazdasági lehetőségek elől.
 
   Ám ha csökken a jövedelemkülönbség a fejlett és a feltörekvő országok között, akkor a fejletlenebb régiók polgárai talán kevésbé éreznek ösztönzést bevándorlásra a fejlett országokba. Ha pedig csökken a migráció, jelentős demográfiai nyomás fog nehezedni az elöregedő társadalmakra. Mindezek miatt pedig a munkaerő jelenlegi szinthez képest Amerikában 20 százalékkal, az euróövezetben 15 százalékkal esik vissza 2060-ra.

Forrás: Napi Gazdaság Online

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Túl nagy a különbség a fizetések között.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector