Startlaphoz Csatlakozz!

A tudományos teljesítmény semmibe vétele

Kuti László: Doktori fokozattal rendelkezők kapjanak olimpiai bajnoki életjáradékot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 09. szerda, 18:21

A július kilencedikén elfogadott módosított Felsőoktatási Törvényben szereplő új jogszabály - mely szerint a sporttudományban doktori fokozattal egyenértékű az olimpiai érem megszerzése, és a művészeti felsőoktatásban bizonyos állami díjak szintén doktori fokozatnak minősülnek - az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) véleménye szerint a tudományos munka semmibe vétele.

   Természetesen minden elismerésünk, a hazánkat az olimpiákon képviselő sportolóké, de nem gondoljuk, hogy az elmélyült tudományos munkát kiváltaná sportsikerük.

   Az ÉSZT szeretné, ha Magyarországon is elismerné a kormányzat a tudományos munkát végző és doktori fokozatot elérő oktatókat, kutatókat. Jelenleg sem anyagilag, sem erkölcsileg nincsenek megbecsülve az életüket a tudománynak szentelő kollégáink. Pedig ők is hozzájárulnak nem kevés munkával és eredménnyel hazánk nemzetközi hírnevének öregbítéséhez.

   Kérjük a kormányt, hogy gondolja át újra, és állítsa vissza az eredeti jogszabályi környezetet, mert az ÉSZT álláspontja szerint ez a változás tovább rontja az amúgy is megtépázott hírnevű magyar felsőoktatás hazai és nemzetközi elismertségét.

Kuti László
elnök
Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kuti László: Doktori fokozattal rendelkezők kapjanak olimpiai bajnoki életjáradékot.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector