Startlaphoz Csatlakozz!

A gyerek iskolai végzettségét is figyelembe vennék

Botos Katalin szerint társadalmi problémát korrigálna a nyugdíjjavaslat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 11. péntek, 14:47

Eddig azt nem vették figyelembe, hogy az embereknek nemcsak a társadalombiztosítási járulékot kell fizetniük, hanem azokra a gyerekekre is költeniük kell, akik majd később az őnyugdíjjárulékukat megtermelik - vetette fel Botos Katalin közgazdász. A köztévében a Népesedési Kerekasztal javaslatáról elmondta: csak azt venné figyelembe a rendszer, ha valakinek a gyermeke legalább középfokú végzettséget szerzett vagy szakmát kapott, illetve felsőoktatási intézményben tanult.

   A nyugdíjrendszer átalakítására tett javaslatot a Népesedési Kerekasztal, ennek lényege, hogy akinek több gyermeke van, az magasabb nyugdíjat kaphat. Az ötlet célja, hogy megszűnjön a gyermekvállalás visszaesése, illetve ne legyünk elöregedőtársadalom.

   Egy társadalmi problémát korrigálna a szóban forgó javaslat, eddig ugyanis azt nem vették figyelembe, hogy az embereknek nemcsak a társadalombiztosítási járulékot kell fizetniük, hanem azokra a gyerekekre is költeniük kell, akik majd később az őnyugdíjjárulékukat megtermelik –jelentette ki Botos Katalin közgazdász, nyugdíjszakértőaz M1 Ma reggel címűműsorában.

   Felhívta rá a figyelmet: a magyar alkotmány tartalmazza azt, hogy el kell tartanunk a szüleinket. Ennek az általános formája ma a nyugdíjjárulék fizetése.

   A Népesedési Kerekasztal javaslata nem kimondottan népesedési javaslat, hanem egy hosszú távú pénzügyi tervezésre ösztönzőtervezet, melyet alaposan át kell gondolnia a társadalomnak – hangoztatta. Hangoztatta: a javaslat lényege az, hogy továbbra is az befizetés lenne az alap, ezt csak módosítanák a felnevelt, taníttatott gyermekek. Csak azt venné figyelembe a rendszer, ha valakinek a gyermeke legalább középfokú végzettséget szerzett vagy szakmát kapott, illetve felsőoktatási intézményben tanult. Vagyis nem kimondottan a gazdag szülőknek kedveznének – emelte ki a közgazdász.

  Botos Katalin szólt arról is, hogy az általa kidolgozott pontrendszer minden pontja módosulhat annak függvényében, hogy a politikusok kicsi vagy nagy differenciálást akarnak. Szerinte a javaslatot egy szakértői stábnak kellene pontosítani.

   Minél többen vállalják páronként legalább a két gyermeket, annál kevésbé kell majd differenciálni – jegyezte meg.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Botos Katalin szerint társadalmi problémát korrigálna a nyugdíjjavaslat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector