Startlaphoz Csatlakozz!

Új rekord

Soha nem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 23. szerda, 08:03

 Új rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma, 67 396 fővel. Ezúttal sem a románok, sem a lengyelek, sem a keletnémetek nem értek utol bennünket, a magyarok létszáma nőtt messze a legjobban. Pedig a januártól könnyebben áttelepülő románok is igyekeztek – írja a Privátbankár.

  Úgy tűnik, évek óta újabb és újabb rekordot dönt az Ausztriában dolgozó magyarok száma minden téli és nyári turistaszezonban. Most júniusban 67 396 magyar állampolgárságú dolgozót tartottak nyilván az osztrák társadalombiztosítottak egyesületénél, ami 4119 fővel magasabb az egy hónappal és 7821 fővel az egy évvel korábbi állapotnál. (Az előző, februári rekord 64 429 fő volt.)
 
  Az összes betöltött munkahely száma egyébként 40 700 darabbal nőtt országszerte, ennek csaknem felét, 18 400-at külföldiek szereztek meg. Ebből 2600 fő közelében volt a régi EU-tagok polgárainak létszámnövekedése, amiből majdnem 2000 német (valószínűleg jórészt keletnémet) volt, a másodikak az olaszok háromszáz fővel.
 
   Az új EU-tag államokból érkezettek 11 300 fővel növelték a munkavállalók létszámát, ebből messze a legtöbb, a már említett 4119 fő magyar volt. A románok 2000, a lengyelek mintegy 1700, a szlovákok 1260 fővel több munkavállalót adtak. A munkavállalás január 1-től könnyebbé vált a románok és a bolgárok számára, ezt a román állampolgárok szépen ki is használják, Bulgáriából azonban jóval kevesebben érkeznek, ezúttal például csak 200 fő.
 
   Sokan jönnek még a jugoszláv utódállamokból és ismét nőtt néhány százzal az alkalmazott törökök létszáma is. Még csak kevesen, 3500-an vannak, ám lassan, de biztosan az ukránok létszáma is nő, havonta pár százzal.
 
   Európán kívülről csak kevesen érkeznek Ausztriába, a legtöbben még Ázsiából jöttek (26 300 fő eddig). Ám Ázsiából, Afrikából és Amerikából összesen nem dolgoznak annyian Ausztriában, mint Magyarországról.
 
Forrás: Privátbankár

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Soha nem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector