Startlaphoz Csatlakozz!

Országos tiltakozó akciót hirdet az érdekképviselet

Székely Tamás: hallani sem akar a szakszervezetekről a Hankook magyarországi vezetése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 28. hétfő, 07:01
 
 A szakszervezet „fellázad” a Hankook-nál történtek miatt. A helyi érdekképviseleti vezető egy, a munkaadóval folytatott  megbeszélésen rosszul lett, ezért mentő vitte el, és amíg vizsgálták, azonnal a lakására kézbesítették a felmondólevelet – írja a Népszabadság.

   Hallani sem akar a szakszervezetekről, az európai, korrekt munkakapcsolatokról a Hankook magyarországi vezetése – állítja a cégvezetéssel több éve szélmalomharcot folytató vegyipari szakszervezeti szövetség (VDSZ) elnöke. Miközben a Hankook a kormány kiemelt stratégiai partnere, Székely Tamás szerint tűzzel, vassal próbálja végleg ellehetetleníteni az érdekképviseleteket működését. Legalábbis a vállalatnak szinte a magyarországi megjelenése óta ezt tapasztalják, ahonnan csak az utóbbi egy esztendőben hét szakszervezeti tisztségviselő távozott, nem mindig önként – hangsúlyozta az elnök.
 
   A napokban végleg betelt a pohár – jelentette ki Székely. Szerinte ugyanis a cégtől mondvacsinált okok miatt, jogtalanul mondtak fel azonnali hatállyal a helyi érdekvédelmi vezetőnek, a VDSZ Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete elnökének. Egyébként azt kifogásolják, hogy az érdekvédő nem jelentette be cégének, hogy szabadidejében, saját költségére jogi tanulmányokat folytat.
 
   Az eljárás nemcsak jogtalan, hanem embertelen is – állítja Székely –, mert a szakszervezeti vezetőnek akkor mondtak fel, amikor a már hónapok óta tartó, katonai stílusban zajló „kihallgatás-sorozat" miatt legutóbb rosszul lett, s szívinfarktus gyanújával vitte el a mentő. S amíg a kórházban vizsgálták, a cég elküldte a lakáscímére a felmondólevelet.
 
  Jogszerűen eddig nem tudták eltávolítani a cégből a helyi elnököt, pedig Székely szerint mindent megpróbáltak, hiszen nem első alkalommal kötöttek bele. Most viszont fekvő emberbe rúgtak, ráadásul törvénytelenül - hangoztatta.
 
   „Nem hagyjuk ennyiben!" – figyelmeztet az elnök. A mintegy harmincezer tagot tömörítő VDSZ tagszervezeteit országszerte megrázta a hír, s egy emberként döntötték el, hogy augusztus 4-re tiltakozó akciót szerveznek. Székely reményét fejezte ki, a Magyar Szakszervezeti Szövetség valamennyi tagszervezete is képviselteti majd magát a demonstráción.

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Székely Tamás: hallani sem akar a szakszervezetekről a Hankook magyarországi vezetése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector