Startlaphoz Csatlakozz!

A kezdő orvosi fizetés Romániában havi 250 euró

A kezdő orvosi fizetés Romániában havi 250 euró

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 29. kedd, 07:21

A román kormány az orvosok és az ápolók fizetésének emelését tervezi, azt remélve, hogy ezzel megállíthatja külföldre vándorlásukat.

   Tíz százalékkal emelné a bukaresti kormány az egészségügyben dolgozók fizetését, de az elemzők úgy vélik, ennek a sokszorosa se lenne elég külföldre vándorlásuk megállításához, annyira alacsonyak a romániai bérek. Ráadásul az sem világos, miből lenne pénz a novemberre tervezett intézkedéshez, ami 125 ezer orvost és ápolót érintene.
 
  A kezdő orvosi fizetés Romániában havi 250 euró, a szakorvosé is csak 1500 euró. Mint a Balkan Insight írta, nem meglepő, hogy elvándorolnak, s ezzel szoros összefüggésben a román egészségügyi ellátás az egyik legrosszabb Európában.
 
   A European Healthcare Consumer Index 2010-ben 33 ország közül az utolsó helyre sorolta Romániát. Miután évente átlag 3000 orvos hagyja el az országot jobb fizetésért és munkakörülményekért, az 1000 lakosra jutó számuk közel fele az európai átlagnak.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A kezdő orvosi fizetés Romániában havi 250 euró.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector