Startlaphoz Csatlakozz!

A felsővezetők több mint harmada kap autót

A segédmunkások több mint fele csak a fizetéséből él

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 30. szerda, 09:36

A felsővezetők több mint harmada kap autót, míg a segédmunkások több mint fele csak a fizetéséből él, bármiféle egyéb juttatás nélkül - derül ki a Fizetesek.hu legújabb felméréséből, mely szerint a magyar munkavállalók 30 százaléka kénytelen lemondani béren felüli juttatásokról.

   Az idei első hat hónap során a munkavállalók 30 százaléka nem kapott semmilyen juttatást a munkaadójától, a legrosszabb helyzetben a segédmunkások vannak, hiszen 52 százalékuk csak a fizetésükre számíthat. Ide tartozik, hogy a felsővezetők 13 százaléka sem kap béren kívüli juttatást - ez az arány egy éve még 16, míg a segédmunkásoknál 55 százalék volt.
 
   Hasonló a helyzet a középvezetők körében is, ahol a juttatás nélküliek aránya a tavalyi 24 százalékról idén 22 százalékra csökkent, míg egyáltalán nem kapott béren felüli juttatást a szakmunkások és a szolgáltatási szférában dolgozók 43 százaléka, az admisztratív alkalmazottak 40 százaléka, míg a műszaki területen szakképzett dolgozók negyede.
 
A főnök autót, a dolgozó Erzsébet-utalványt kap
 
  A legnépszerűbb juttatás továbbra is az Erzsébet utalvány, amit minden harmadik dolgozó megkap. A második helyen a Szép kártyát találjuk, ebben a munkavállalók negyede részesül. A harmadik leggyakoribb céges juttatás a mobiltelefon, a kérdőívben résztvevők 18 százaléka ezt jelölte meg.
 
   A hazai munkavállalók 14 százaléka kap még egészségpénztári támogatást, utazási bérletet 12 százalék, míg rugalmas munkaidőről 11 százalék számolt be. Érdekesség, hogy az ingyenes italellátás a korábbi évekkel ellentétben 10 százalék alatt szerepel. Fél év elteltével is legritkább cafeteria a sport- és kulturális juttatás (2 százalék), a lakástámogatás (1,2 százalék), valamint a mértéken felüli szabadság (0,8 százalék).
 
   A pozíciószint természetesen nagyban befolyásolja, hogy ki milyen juttatásban részesül: a segédmunkások esetében Erzsébet utalványt a dolgozók 26 százaléka kap, az adminisztratív alkalmazottak és a szakmunkások esetében már 28 százalék, középvezetők és felsővezetők esetében 33 százalék, a műszaki területen szakképzett alkalmazottaknál pedig egészen 37 százalék.
 
   Ezzel szemben SZÉP kártyában a segédmunkások csupán 7 százaléka részesül, de a egészségpénztári támogatás (9 százalék), a hideg- és meleg étkeztetés, valamint az utazási bérlet is jelentős tétel a maga 7 százalékos gyakoriságával.
 
   Az adminisztratív dolgozók esetében a legnépszerűbb juttatások nagyobb arányban fordulnak elő: SZÉP kártyát 14 százalékuk kap, egészségpénztári támogatást 10 százalék, helyi utazási bérletet pedig 9 százalék. A műszaki és technikai szakemberek 16 százaléka rugalmas munkaidőben dolgozik, 20 százalékuk mobiltelefont kap magáncélokra, 10 százalékuk céges notebook-ot is használ, de az utazási bérlet (13 százalék), valamint az egészségpénztár (17 százalék) is népszerű.
 
   A felsővezetők esetében pedig a személygépkocsi már 38 százalékuknál megjelenik, a notebookot 41 százalék, a mobiltelefont pedig 58 százalék jelölte meg, de a rugalmas munkaidő is gyakori (30 százalék).
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A segédmunkások több mint fele csak a fizetéséből él.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector