Startlaphoz Csatlakozz!

Horvátország

Katasztrofálisan nő a közalkalmazottak száma

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 03. vasárnap, 09:33

 Miközben egyre csökken a magánszektorban dolgozók száma, az államiban folyamatosan növekszik.

   Bár az egymást követő horvát kormányok a közalkalmazottak számának csökkentését ígérték, a valóságban az folyamatosan nő - írta a Croatian Times. A válság 2008-as kezdete óta a Lider üzleti hetilap számításai szerint az állami alkalmazottak száma 6 százalékkal emelkedett, miközben a magánszektorban 16 százalékkal zuhant. Az állami alkalmazottak számát katasztrofálisnak tartják az ország gazdasága szempontjából, amiben meghatározó szerepet tulajdonítanak a politikai pártoknak, amelyek biztos állást akarnak híveiknek.
 
   Ezt azért tartják rendkívül veszélyesnek az elemzők, mert az idei költségvetésnek (is) a legnagyobb kiadási tétele a közalkalmazottak fizetése - a 272 milliárd dinárból 112 milliárd. (Ennél csak 16 milliárddal kevesebb megy el a nyugdíjakra.)
 
   Az újvidéki Magyar Szó szerint az a lényeg, hogy a közszférában fizetést élvező 750-780 ezer ember közül ugyan 100 ezer felesleges, de még terv sem készül elbocsátásukra. Az előző kormány a következő két évre korlátozta az új munkahelyek létesítését a közszférában, és bizottságot hozott létre, amely dönthet a dolgozók felvételéről. A korlátozás értelmében öt megszűnő munkahelyre egy új munkahely létesítése juthat, kivételes esetek azonban lehetnek - és úgy tűnik, ezekből egyre több van.


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Katasztrofálisan nő a közalkalmazottak száma .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector