Startlaphoz Csatlakozz!

A szezonmunkák iránt érdeklődők is online keresgélnek

Sok a diák kevés nyári munkára

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 07. csütörtök, 14:25

A Profession.hu legújabb felmérése azt vizsgálta, milyen lehetőségeik voltak és vannak azoknak a munkakeresőknek, akik idén nyáron csak pár hónapra szeretnének elhelyezkedni. Az eredmények alapján az igény meglepően magas, a szezonmunkákat kínáló munkáltatók azonban még más alternatívákat keresnek az internet helyett. A diákmunkák esetében minden egyes meghirdetett pozícióra több mint 1100 keresés jutott eddig.

   Míg a jelek szerint a szezonmunkák iránt érdeklődők is leginkább online keresgélnek, a munkáltatók egyéb megoldásokat, például a diákszövetkezeteket részesítik előnyben. A Profession.hu adatai szerint a második negyedévben 62878 alkalommal kerestek az oldalon diákmunkát és összesen 1422 jelentkezés történt. A számokból jól látható, hogy sok fiatal szeretne dolgozni a nyáron, de egyelőre kevés a lehetőséget talál arra, hogy közvetítő cégek nélkül tudjon 2-3 hónapra munkát vállalni.

   A részmunkaidős és időszakos állások leginkább a nyári hónapokban népszerűek, a vállalatok is ilyenkor keresik a legtöbb ideiglenes alkalmazottat. A második negyedévben 17 százalékkal több ilyen jellegű állást hirdettek meg az első negyedévhez képest. A frissen végzett pályakezdőknek is kedvezett a nyár eleje: 24 százalékkal több állást találhattak a rendszerben.

   Azoknak, akik külföldi karrierben gondolkodnak, Németország és Franciaország kínálja a legtöbb lehetőséget, de az év első felében kiemelkedően sok dolgozót kerestek óceánjáró luxushajóra. A felmérésekből azonban eddig úgy tűnik, hogy a magyar álláskeresőket nem vonzzák a tengeri kalandok, a legtöbben Németországba, azon belül Münchenbe vagy Berlinbe szeretnének dolgozni menni. (OPH)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sok a diák kevés nyári munkára.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector