Startlaphoz Csatlakozz!

Mentesülniük kellene az adóteher megfizetése alól

Idegenforgalmi adót fizettetnek a gyerekeket táborba kísérő tanárokkal

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 08. péntek, 09:21

A parlament kulturális bizottságának elnökének egyesek elpanaszolták, hogy a zánkai Erzsébet Táborban a gyermekeket kísérő, feladatukat hivatalosan ellátó pedagógusokat számos esetben az idegenforgalmi adó (IFA) megfizetésére kötelezték. Ikotity István szerint kifogások merültek fel a tábor szervezését, körülményeit is kritikák érték. Rétvári Bence szerint a gyermekeket kísérő pedagógus nem mentesül alanyi jogon az IFA alól, egyébként pedig önkéntesen vesznek részt a táboroztatásban, amely során adómentes ellátást kapnak 10 ezer forint Erzsébet-utalvány mellett – írja a Világgazdaság.

   Az idei zánkai Erzsébet Táborban a gyermekeket kísérő (külső helyszínen, intézményvezetői kiküldetési rendelvénnyel), feladatukat ellátópedagógusokat számos esetben az idegenforgalmi adó (IFA) megfizetésére kötelezték, holott a jogszabályok szerint ők mentesülnek az adóteher megfizetése alól – értesült állampolgári megkeresések kapcsán Ikotity István. A kulturális bizottság LMP-s elnöke arról is értesült, hogy a táboroztatásért béren kívüli juttatásként járó Erzsébet-utalványokat is, csak az IFA befizetésének ellenében kaphatták meg a pedagógusok. Ráadásul szerinte „az Erzsébet Üdülőközpont és Tábor Zárkán tapasztalt körülmények is elfogadhatatlanok voltak, mind a tábor szervezését, mind pedig az étkezés és szállás minőségét tekintve". Ikotity ez alapján kérdést intézett a kormányzathoz „Mit tesz a Kormány a zánkai Erzsébet Táborban tapasztalható problémák megszűntetése érdekében?” címmel.
 
   „Az Ön által vélt panaszokkal eddig nem fordultak az Alapítványhoz" – közölte válaszában az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence az idegenforgalmi adó megfizetésével és az ez alól történő mentességgel kapcsolatban а helyi adókról szóló törvény alapján azt írta, hogy а gyermekeket kísérő pedagógus nem mentesül alanyi jogon.
 
  А helyi önkormányzat rendeletében mentesítheti а pedagógust а napi pár száz forint összegű idegenforgalmi adó megfizetése alól. Rétvári felhívta Ikotity figyelmét, hogy а programban önkéntes jelentkezés alapján vesznek részt а pedagógusok, akik а szállást és а napi ötszöri étkezést biztosító teljes tábori ellátás mellett adómentes, az Alapítvány által önkéntesen vállalt juttatásként tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak.
 
   Rétvári arra emlékeztetett, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően eddig több százezer ember, köztük több mint 180 ezer gyermek jutott üdülési és táborozási lehetőséghez, és az Erzsébet-program az idei évben valószínűleg а 400 ezredik nyertes pályázót köszöntheti . Az Erzsébet-programban nyújtott üdülési lehetőségekre való folyamatos túljelentkezés Rétvári szerint egyértelmű cáfolata az Ikotity által leírtaknak. A zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban idén eddig több mint 8000 gyermek és több mint 1500 kísérő táborozott. Rétvári szerint ezek а számok magukért beszélnek és „a rendszerváltás óta nem volt példa arra Magyarországon, hogy ilyen kedvezményes feltételekkel, ilyen sokan jussanak el kikapcsolódni, pihenni.
 
  Az államtitkár közölte, hogy az Erzsébet Üdülőközpont és Tábor Zánka több épületén is jelentős felújítás történt, miután а központ tavaly az Alapítvány vagyonkezelésébe került. Négy épület teljesen megújult, ennek eredményeként minden szobában külön fürdőszoba került kialakításra. Az épületeket körülvevő zöldövezetben is szabadtéri programok rendezésére alkalmas terület van. A téliesített szálláshelyeken akadálymentesített szobák is találhatók. Az üdülőközpont egy időben több mint 3 ezer ember számára tud elhelyezést biztosítani különböző kategóriájú szálláshelyeken. Az államtitkár szerint „az Erzsébet-program Magyarország megújulásának egyik jelentős mérföldköve, és fontos szimbóluma is egyben: egyszerre ésszerű, méltányos, igazságos és szolidáris".
 
Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Idegenforgalmi adót fizettetnek a gyerekeket táborba kísérő tanárokkal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector