Startlaphoz Csatlakozz!

Járulékmentesség, illetve -kedvezmények

NGM: egyharmaddal több kisgyermekes anya jött vissza dolgozni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 09. szombat, 10:33

Mintegy 37 százalékkal nőtt a második negyedévben a korábban anyasági ellátásban részesült, illetve családjukat ellátó nők száma az előző év azonos időszakához képest - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

    Az idei második negyedévben 46 256 olyan nő dolgozott, aki korábban azért nem volt jelen a munkaerőpiacon, mert anyasági ellátásban részesült, illetőleg a családját látta el. Ez a létszám 12 460-nal, azaz 37 százalékkal magasabb, mint 2013 azonos időszakában volt - olvasható az NGM közleményében.

    A statisztikák szerint a 15-64 éves nők foglalkoztatása kimagasló, 55,7 százalékos értéket ért el 2014. második negyedévében, így 1 millió 878 ezren dolgoztak, ami 92 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában. A bővülés 14 százalékát a visszatérő kisgyermekes anyák adták - hívta fel a figyelmet az NGM a közleményben.

    A közlemény idézi Szalai Piroskát, az NGM női foglalkoztatás javításáért felelős volt miniszteri biztosát, aki elmondta: a munkahelyvédelmi akció keretében tavaly óta járulékmentesség, illetve járulékkedvezmények illetik meg a GYES-ről vagy GYED-ről visszatérő anyákat foglalkoztató munkáltatókat. 2014 januárjától pedig a GYED Extra lehetővé teszi, hogy a szülők korlátlanul dolgozzanak anyasági ellátásuk megtartása mellett gyermekük egy éves kora után.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - NGM: egyharmaddal több kisgyermekes anya jött vissza dolgozni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector