Startlaphoz Csatlakozz!

Pécs

Fegyelmi indul a Tüke Busz szakszervezeti vezetője ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 16. szombat, 14:18

Közleményt juttatott el a Pécsi Újság szerkesztőségébe Árki Sándor, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója, amelyben az olvasható, hogy a társaság szerint a cégnél tevékenykedő szakszervezet vezetője tönkre akarja tenni a vállalatot. A közlemény alább teljes terjedelmében olvasható.

    Értesültünk arról, hogy Hofekker Ferenc, cégünk szakszervezeti vezetője megpróbálta ellehetetleníteni a Tüke Busz Zrt-t, mint közszolgáltatót, veszélyeztetve ezzel Pécs közösségi közlekedését és a buszsofőrök munkáját is.

    Július 29-i keltezésű, hivatalos dokumentumokkal rendelkezünk erről a tényről, amelyekből az is kiderült, hogy mindezt önös érdekből teszi, egészen pontosan pénzért. Ilyen manőverekkel próbál ugyanis hozzájutni néhány ezer forintos tiszteletdíjhoz, amely a PK Zrt. felügyelő bizottsági pozíciójáért illeti meg.

    A megismert dokumentumok és tények alapján a tegnapi nappal elrendeltem Hofekker Ferenccel szembeni fegyelmi vizsgálat megindítását, illetve ennek jogi előkészítését, hiszen tettének súlyos munkajogi következményei vannak.

    A mai napon azonban arról értesültem, hogy Hofekker Ferenc a pécsi baloldali pártok és szervezetek támogatását élvezve, politikai szerepre készül, képviselőjelöltként indul az önkormányzati választásokon. Ezért úgy döntöttem, hogy a fegyelmi eljárást és vizsgálatot október 13-ig felfüggesztem, amennyiben ebbe Hofekker Ferenc beleegyezik.

    Teszem ezt azért, mert bár felháborítónak és erkölcsileg mélyen elítélendőnek tartom, hogy kerülőutakon és hátsó ajtókon keresztül próbálta tönkretenni azt a céget, amely munkát és megélhetést nyújt a számára, megpróbálta tönkretenni a romjaiból fáradságos munkával újra felépített pécsi közösségi közlekedést és megpróbálta veszélybe sodorni kollégái állását és munkahelyét, úgy gondolom, ennek a vizsgálatnak mindenféle politikai érdeken felül kell állnia.

    A Tüke Busz Zrt-nél eddig sem volt és ezután sincs helye a politikának, nincs helye önös politikai érdekeknek, mert a közösségi közlekedés olyan közügy, amelynek mindig az aktuális politika felett kell állnia!

    Csak reménykedni tudok abban, hogy Hofekker Ferenc eddigi és a sajtóban és a nyilvánosságban tett kijelentéseit nem személyes politikai ambíciói, céljai és érdekei vezérelték és vezérlik, hanem azon munkavállalóknak az érdekképviselete, akik belé helyezték a bizalmukat.

Árki Sándor
vezérigazgató, Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2014-08-15"

Forrás: Pécsiújság.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Fegyelmi indul a Tüke Busz szakszervezeti vezetője ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector